Χαμόγελο του Παιδιού: Η Εισαγγελία είχε λάβει αναφορά για κακοποίηση της Τζωρτζίνας

Advertisement

Καθυστερημένη αντίδραση σε αναφορά κακοποίησης της Τζωρτζίνας το 2014, όταν το τρίτο κορίτσι της οικογένειας Πισπιρίγκου ήταν 10 μηνών, αποκάλυψε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο Σύλλογος είχε λάβει αναφορά για κακοποίηση του βρέφους από τους γονείς του, η οποία κατατέθηκε στην Εισαγγελία, ωστόσο η επίσκεψη στο σπίτι της οικογένειας έγινε δύο μήνες αργότερα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού λαμβάνει χιλιάδες κλήσεις. Μέσα σε αυτές, είναι πολλές αναφορές, είτε ανώνυμες είτε επώνυμες. Είχαμε αναφορά στις 22 Αυγούστου του 2014 και η οποία είχε πάει στην Εισαγγελία με ένδειξη επείγον. Μόνο εκεί έχουμε δικαίωμα να απευθύνουμε τις αναφορές και η εισαγγελία δίνει εντολή μετά στις κοινωνικές υπηρεσίες. Η αναφορά έλεγε ότι στο όνομα του συζύγου κακοποιείται το 10 μηνών μωράκι και ότι ειδικά η σύζυγος έχει θεαθεί να το χτυπά αρκετές φορές», είπε ο κ. Γιαννόπουλος και συνέχισε:

Advertisement

«Στις 25/8, η αναφορά βρέθηκε στα χέρια της εισαγγελίας. Αυτά που σας λέω τώρα είναι τεκμηριωμένα από την εισαγγελία και να είναι καλά η κυρία Εισαγγελέας που αισθανόταν άσχημα που ήθελε να δει και να πει πράγματα. Τότε, λοιπόν, τα πήρε στα χέρια της η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Πάτρας, 27/8 το διαβιβάζει στην ομάδα προστασίας του Δήμου Πατρέων και την 1η Οκτωβρίου πήγε κοινωνικός λειτουργός με ραντεβού στην οικογένεια, σε μία αναφορά που ήταν επείγουσα.

Η αναφορά που έγινε μετά έλεγε ότι το σπίτι ήταν τακτοποιημένο, περιποιημένο και οι γονείς δήλωσαν πως δεν κακοποιείται το παιδί. Κι αυτό που σας λέω είναι τεκμηριωμένο».

«Βόμβες» από τη μητέρα της – Επιβεβαιώνει την κακοποίηση της Τζωρτζίνας

Σημειώνεται πως χτες σε μια αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατά τη διάρκεια παρέμβασής της στην εκπομπή Live News του MEGA.

Advertisement

Η κ. Ελένη Λεγάτου ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή, διότι όπως είπε, ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες.

Ωστόσο ερωτηθείσα για το περιστατικό κακοποίησης της Τζωρτζίνας όταν το κοριτσάκι ήταν ενός έτους, η μητέρα της 33χρονης φαίνεται να επιβεβαίωσε το περιστατικό -που είχε αποκαλύψει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος- δίνοντας ωστόσο τη δική της εκδοχή.

«Η Ρούλα πήρε μελανιασμένο το παιδί από συγγενικό πρόσωπο»

Συγκεκριμένα, η γιαγιά του κοριτσιού είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αφήσει σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο τη Τζωρτζίνα, προκειμένου να την προσέχει, ωστόσο όταν την πήρε πίσω το κορίτσι ήταν μελανιασμένο.

Advertisement

Σύμφωνα με τη μητέρα, αμέσως η 33χρονη μητέρα πήγε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου εκεί εξέτασαν το παιδί οι γιατροί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μητέρα Ρούλας, κακοποίηση της Τζωρτζίνας συνέβη δύο φορές από το ίδιο πρόσωπο, χωρίς ωστόσο η να δίνει πειστική απάντηση στο γιατί η κόρη της άφησε το παιδί για δεύτερη φορά στο ίδιο πρόσωπο, εφόσον υπήρχε ήδη το πρώτο περιστατικό κακοποίησης.

«Η Ρούλα δεν έχει καμία ανάμειξη σε αυτό. Ψάξτε στο Καραμανδάνειο και βρείτε τις ημερομηνίες που έχει πάει το παιδί μου και τι έχει γίνει με τη Τζωρτζίνα» είπε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Στη συνέχεια είπε ότι οι μελανιές ήταν από άγαρμπα πιασίματα και συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει αν οι μελανιές δημιουργήθηκαν από δόλο ή από απροσεξία. «Όποιος το έκανε ξέρει γιατί το έκανε» είπε χαρακτηριστικά.

Για… «κακή γειτόνισσα» είχε μιλήσει ο Μάνος Δασκαλάκης

Ωστόσο, πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα είχε πει ο πατέρας του παιδιού, Μάνος Δασκαλάκης, προ ημερών, όταν είχε ερωτηθεί για την εν λόγω αποκάλυψη του MEGA.

Συγκεκριμένα, μιλώντας με τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε στο ereportaz, έγινε αναφορά στην επίμαχη καταγγελία περί κακοποίησης της Τζωρτζίνας.

Advertisement

Όπως είχε πει ο πατέρας των τριών κοριτσιών, η επίμαχη καταγγελία είχε γίνει από μια «κακή γειτόνισσα» που δεν τους συμπαθούσε. Τόνισε ότι οι υπηρεσίες είχαν πάει στο σπίτι και «διαπίστωσαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε πως ο Μάνος Δασκαλάκης «ήταν ξεκάθαρος ότι δεν υπήρχε κακοποιητική συμπεριφορά από πλευράς της κατηγορουμένης σε ό,τι αφορά στα τρία παιδιά».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement