16ος Διεθνής Μαραθώνιος: Βραβείο στον δήμαρχο Πέλλας – «Στο πρόσωπό μου τιμάται ο δήμος»

Advertisement

Ανάμεσα στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας, τους κίονες και τα ψηφιδωτά, ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος παρέλαβε το μεσημέρι της Τρίτης τιμητική πλακέτα για τον δήμο, κατά τη διάρκεια περιήγησης σε τοπόσημα της περιοχής, ενόψει του 16ου Διεθνή Μαραθώνιου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin.

Ο κ. Στάμκος τόνισε ότι το βραβείο αφορά ολόκληρο τον δήμο και μίλησε για την αξία του Μαραθώνιου όσον αφορά την ανάδειξη της ιστορικότητας του τόπου του.

Όπως επεσήμανε: «Έχω αυτή την ιδιαίτερη τιμή ως εκπρόσωπος του δήμου. Παραλαμβάνω το βραβείο ως εκπρόσωπος αυτού του ιστορικού τόπου και για λογαριασμό των συνεργατών μου στο δήμο για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διοργάνωση αυτού του σημαντικού αθλητικού γεγονότος. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την ιστορικότητα της Πέλλας, της γενέτειρας του μεγάλου στρατηλάτη».

Advertisement

Μάλιστα μιλώντας για τον Μ. Αλέξανδρο έκανε λόγο για έναν «οραματιστή τα μηνύματα του οποίου είναι επίκαιρα ακόμη και σήμερα, ίσως και πιο επίκαιρα από ποτέ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Μέσα από αυτόν τον αγώνα τα μηνύματα είναι της ειρήνης, της συμφιλίωσης και της συναδέλφωσης των λαών».

Παράλληλα δεσμεύτηκε να συνεχίσει ο δήμος να συμμετέχει στον μαραθώνιο με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή του, ενώ εξέφρασε την ευχή «να έχει διαχρονικότητα για πολλά ακόμη χρόνια».

Advertisement

Ενώ ερωτηθείς σχετικά με το αν θα φορούσε την αθλητική περιβολή ώστε να συμμετέχει στον μαραθώνιο, ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι μεγάλη απόσταση για μένα ένα πεντάρι, εξάρι το καταφέρνω αλλά ταλαιπωρούμαι από έναν τραυματισμό».

Υπενθυμίζεται ότι ο 16ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin διεξάγεται την Κυριακή 10 Απριλίου, στηρίζοντας το Χαμόγελο του Παιδιού. Περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο δρόμο των 42.000μ. (ώρα έναρξης: 08:00, αφετηρία: Πέλλα), τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 09:00, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων) και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 13:00, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement