Ελένη Φιλίνη: «Έχω χάσει δουλειές από παρενοχλήσεις»

Advertisement

Με το κίνημα #MeToo να εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα και να απασχολεί την κοινή γνώμη, η Ελένη Φιλίνη από τον καναπέ της εκπομπής «Ανοιχτά» μίλησε στην Αννίτα Πάνια για τις παρενοχλήσεις που έχει δεχθεί η ίδια στο παρελθόν και οι οποίες επισκίασαν ειδικά τα πρώτα της βήματα στον χώρο της υποκριτικής.

«Παρενοχλήσεις είχα, έχω χάσει δουλειές, έχω χάσει αρκετά ειδικά στα πρώτα μου βήματα. Και ‘πόλεμο’ έχω δεχθεί, γιατί δεν είναι μόνο η σεξουαλική παρενόχληση, είναι πάρα πολλά. Δηλαδή, μπορεί να σου πάρει κάποιος άλλος τη δουλειά επειδή έχει το μέσον και την έχεις κλείσει εσύ. Έχω ζήσει πάρα πολλά, όχι ένα και δύο. Γιατί η κακοποιητική συμπεριφορά είναι πολυπρόσωπη«, τόνισε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τη δική της δυσάρεστη εμπειρία, ανέφερε: «Μου έχει τύχει πολλές φορές και η αγριάδα και η κακοποιητική συμπεριφορά από άνθρωπο που είχε εξουσία και έχω χάσει δουλειές. Ήμουν παιδάκι. Ήμουν σε ηλικία 19 ετών, ήμουν στη Δραματική σχολή, δεν ήταν σκηνοθέτης αλλά διευθυντής παραγωγής που είχε την εξουσία, και μου λέει εν ψυχρώ ότι ‘αν δεν έρθεις μαζί μου μη νομίζεις ότι θα κάνεις τον ρόλο’. Δεν σκέφτηκα τότε να πάω στον σκηνοθέτη και να το πω, κόλλησα και φυσικά έχασα τον ρόλο».

Advertisement

Δεν έκρυψε τέλος την ενόχλησή της για το γεγονός ότι «χτυπήθηκε» ο χώρος του θεάτρου και χάνεται η ουσία, καθώς σύμφωνα με όσα υποστήριξε, αντίστοιχες συμπεριφορές συναντώνται σε πολλούς χώρους και εκτός θεάματος, επικροτώντας παράλληλα το ότι «άνοιξαν τα στόματα».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement