Twitter: Δοκιμάζει επιτέλους τη δυνατότητα επεξεργασίας των δημοσιευμένων μηνυμάτων

Advertisement

Ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το Twitter, το οποίο -όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (06/04)- δοκιμάζει τη δυνατότητα επεξεργασίας των δημοσιευμένων μηνυμάτων, ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα των χρηστών του.

Η εν λόγω εξέλιξη προέκυψε αφού το νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Twitter και αφεντικό της Tesla, Έλον Μασκ, ρώτησε τους ακολούθους του στην ψηφιακή πλατφόρμα, την Τρίτη (05/04), αν ήθελαν τη δυνατότητα επεξεργασίας των δημοσιευμένων μηνυμάτων.

Μάλιστα, πολλοί χρήστες του Twitter έχουν ζητήσει εδώ και καιρό ένα κουμπί Εdit, αλλά είχαν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο υλοποίησής του.

Παρ’ όλα αυτά, το Twitter ανέφερε ότι θα αρχίσει να δοκιμάζει την ιδέα τους επόμενους μήνες, με την ομάδα επικοινωνίας της πλατφόρμας να γράφει σε σχετική ανάρτησή της: «Τώρα που όλοι ρωτούν… ναι, εργαζόμαστε σε μια δυνατότητα επεξεργασίας (σ.σ. των δημοσιευμένων μηνυμάτων) από πέρσι! Όχι, δεν πήραμε την ιδέα από μια δημοσκόπηση».

Advertisement

Advertisement

Ο Τζέι Σάλιβαν, αντιπρόεδρος καταναλωτικών προϊόντων του Twitter, έγραψε την Τετάρτη (06/04) σε σχετική ανάρτησή του: «Αρχίζουμε τις δοκιμές στα Twitter Blue Labs τους επόμενους μήνες για να μάθουμε τι λειτουργεί, τι όχι και τι είναι δυνατό».

Υπενθυμίζεται ότι οι χρήστες του Twitter Blue, δηλαδή της συνδρομητικής υπηρεσίας της πλατφόρμας, αποκτούν έγκαιρη πρόσβαση στις λειτουργίες που δοκιμάζονται.

Επιπλέον, το στέλεχος του Twitter σημείωσε: «Χωρίς πράγματα όπως τα χρονικά όρια, ο έλεγχος και η διαφάνεια σχετικά με το τι έχει υποστεί επεξεργασία, θα μπορούσε να γίνει κατάχρηση του κουμπιού Edit για να αλλάξει το αρχείο της δημόσιας συνομιλίας. Η προστασία της ακεραιότητας αυτής της δημόσιας συνομιλίας είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας, όταν προσεγγίζουμε αυτό το σχέδιο».

Advertisement

«Μάλλον ποτέ» από τον Τζακ Ντόρσεϊ για το Εdit στο Twitter

Kατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του, τον Νοέμβριο του 2018, ο -τότε- επικεφαλής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία «μάλλον ποτέ» δεν θα προσθέσει το χαρακτηριστικό της επεξεργασίας των δημοσιευμένων μηνυμάτων εν μέσω ανησυχιών για τη διαφάνεια.

Advertisement

Χαρακτηριστικά, ο Τζακ Ντόρσεϊ είχε πει: «Το σκεφτόμαστε εδώ και καιρό και πρέπει να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Δεν μπορούμε απλώς να βιαστούμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι που αποσπά την προσοχή ή που αφαιρεί κάτι από το δημόσιο αρχείο».

Ωστόσο, οι αντίπαλες διαδικτυακές πλατφόρμες του Twitter, δηλαδή το Facebook και το Instagram που ανήκουν στον όμιλο της Meta, επιτρέπουν ήδη στους χρήστες τους να επεξεργάζονται τις δημοσιευμένες αναρτήσεις τους.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement