Επίδομα καυσίμων: Προβλήματα για τη δωρεάν βενζίνη

Advertisement

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας για το επίδομα καυσίμων, το οποίο θα αφορά στους μήνες Απρίλιο, Μαίο, Ιουνίου.

Το εν λόγω επίδομα, που θεωρείται σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης που βρίσκεται η χώρα μας, δεν θα ξεπερνά τα 50 ευρώ.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα

Η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων αναμένεται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Advertisement

Την είδηση έκανε γνωστή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Αποκάλυψε, ωστόσο, πως υπάρχουν τεχνικά ζητήματα, γι’ αυτό και καθυστερεί.

«Σε ό,τι αφορά στην ενεργοποποίηση της πλατφόρμας για τα καύσιμα, υπάρχουν τεχνικά ζητήματα, νομίζω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά την επόμενη εβδομάδα να ανοίξει».

Επίδομα βενζίνης για περισσότερους μήνες: «Παράθυρο» από Σταϊκούρα

«Παράθυρο» για να συνεχιστεί το επίδομα βενζίνης και τους επόμενους μήνες άφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας προ ημερών στον ΣΚΑΪ.

«Πιθανότατα θα πρέπει να επεκταθεί και να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα η επιδότηση καυσίμων και θα πρέπει να συνεχιστεί η κάρτα. Το πώς θα γίνει θα είναι συνάρτηση των αναγκών, των δυνατοτήτων και των προτεραιοτήτων που θα θέσει ο πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Advertisement

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα καυσίμων δικαιούται κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν στην κατοχή τους όχημα, μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο κατά πλήρη κυριότητα συγκυριότητα ή leasing το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε κυκλοφορία να είναι ασφαλισμένο και να μην έχει οφειλές για τέλη κυκλοφορίας.

Η «παγίδα» των έξτρα 5 ευρώ για βενζίνη

Την ψηφιακή κάρτα μπορείτε να την κατεβάσετε στο κινητό και να κερδίσετε έξτρα «μπόνους» 5 ευρώ, υπάρχει όμως ημερομηνία λήξης στη χρήση της. Θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε μέχρι τις 31/7/22.

Advertisement

Αναλυτικά τα ποσά της ενίσχυσης

Το επίδομα καυσίμων θα δοθεί ως εξής:

  • 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • 40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement