Ξανθός: Όποιος αμφισβητεί τη γραμμή για την πανδημία, βάλει κατά του προέδρου

Advertisement

Ο Ανδρέας Ξανθός είπε μιλώντας στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι έχουμε μπει «σε φάση ραγδαίας επιδείνωσης της καθημερινότητας των ανθρώπων και μη αναστρέψιμης πολιτικής φθοράς της κυβέρνησης», όμως η κυβέρνηση δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ευτυχώς δεν είναι ένα συνηθισμένο κόμμα, συστημικό, εναλλαγής στην εξουσία, αλλά κόμμα που έχει ανοίξει κόντρες με εδραιωμένα συμφέροντα στον τόπο και γι’ αυτό δεν θα υποδεχθεί αυτόματα τη φθορά Μητσοτάκη».

Συνεπώς, υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε κινηματική και πολιτική αντεπίθεση με αιχμή ένα κατανοητό αιχμηρό ριζοσπαστικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης…».

Ο τομέαρχης Υγείας έδωσε μια «οφειλόμενη», όπως είπε, απάντηση, σε εκείνο που «ειπώθηκε εδώ ότι η γραμμή μας απέναντι στην πανδημία και την υγειονομική διαχείριση ήταν προβληματική, δεν ήταν αιχμηρή, ήταν χλιαρή». Απαντώντας λοιπόν, σημείωσε ότι «η στάση μας και η προβολή ενός εναλλακτικού σχεδίου διαχείρισης της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης δεν ήταν προσωπική υπόθεση κανενός, αλλά συλλογική υπόθεση».

Advertisement

Τόνισε ότι αυτή συζητήθηκε κατ’ επανάληψη, υπήρξε διαβούλευση με επιστήμονες, φτιάχτηκε παρατηρητήριο, έφτιαξε ο πρόεδρος think tank, συζητήθηκε στα όργανα του κόμματος «και υπήρχε απόλυτη πολιτική συμφωνία για τις αιχμές, την κριτική και την αντιπρόταση».

«Όποιος επιμένει να θέτει σήμερα θέμα γραμμής απέναντι στην πανδημία, το λέω ευθέως, βάλει ανοικτά εναντίον των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος και του προέδρου», είπε ο Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας στην κριτική που ακούγεται όλο το προηγούμενο διάστημα για τηνγραμμή του κόμματος κατά της πανδημίας κυρίως από τον Πολάκη.

Ο κ. Ξανθός χαρακτήρισε προσχηματική την αντιπαράθεση μεταξύ «»προεδρικών» και «αντιπροεδρικών»», τονίζοντας: «Ας σταματήσουμε τις απλοϊκότητες και τις αχρείαστες πολώσεις. Ας σταματήσουμε να αναζητούμε εσωτερικούς εχθρούς. Όλοι μαζί με συλλογικότητα και αλληλεγγύη, με δημοκρατική λειτουργία και σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων να δώσουμε τη μάχη της ανατροπής της νεοδεξιάς του Μητσοτάκη, με όρους αριστερού ριζοσπαστικού προγράμματος, με σεβασμό και προσήλωση στις αξίες της αριστεράς», είπε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement