Πλεύρης για ηπατίτιδα σε παιδιά: Δεν έχει βρεθεί κρούσμα στην Ελλάδα

Advertisement

Η Ελλάδα είναι σε αυξημένη επιφυλακή τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για τα αυξημένα -και ανεξήγητα- κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά διεθνώς, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κρούσμα στη χώρα μας.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του και εξήγησε ότι σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις στο εξωτερικό, χρειάστηκε να γίνει μεταμόσχευση σε παιδιά ηλικιών από 3 έως 5.

Ενδεχόμενο ανατροπής με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Η πορεία της πανδημίας θα καθορίσει τις όποιες αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, είπε επίσης στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν θέλει να δίνει παραπάνω ελπίδες και πως αυτή τη στιγμή, αυτό που έχει νομοθετηθεί είναι ότι παραμένουν σε αναστολή έως 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Advertisement

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αν τα δεδομένα της πανδημίας μπορούν να το επιτρέψουν, μπορούν να παρθούν αποφάσεις, αλλά αυτή τη στιγμή, αποτυπωμένη βούληση είναι ότι έως 31/12 θα είναι “εκτός” συστήματος και σε αυτό νομίζω η πολιτεία έχει τοποθετηθεί με την ψήφιση του αντίστοιχου νόμου».

Ο κ. Πλεύρης σχολίασε πως η απόφαση των εν λόγω υγειονομικών να παραμένουν ανεμβολίαστοι είναι μια επιλογή που είναι λανθασμένη και που δεν συνάδει καθόλου με άτομο που θέλει να υπηρετεί την υγεία.

Πλεύρης για Σαγκάη: Πάντα είμαστε επιφυλακτικοί με τα στοιχεία που δίνει η Κίνα

Σχετικά με το πρωτοφανούς σκληρότητας lockdown στη Σαγκάη, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό από τη μετάλλαξη Όμικρον, «απλά η Κίνα θέλει να ακολουθεί μια πολιτική «μηδενικού Covid»».

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «από εκεί και πέρα, πάντα είμαστε επιφυλακτικοί στα στοιχεία τα οποία δίνονται από τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά δεν έχουμε κάποια ένδειξη για να μας ανησυχεί συγκριτικά με την υπάρχουσα μετάλλαξη της όμικρον».

«Δεν ανησυχούμε για το Πάσχα»

Για το Πάσχα τόνισε ότι ακόμη και εάν υπάρξει μια αύξηση των δεικτών λόγω συγχρωτισμού, δεν είναι κάτι που ανησυχεί την κυβέρνηση. Απέρριψε τις επικρίσεις ότι η άρση μέτρων οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, λέγοντας ότι αποτελεί πολιτική πρακτική σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement