Ακρίβεια: Ποια είδη πρώτης ανάγκης «κόβουν» οι Έλληνες για να βγει ο μήνας

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Μεγάλο οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, με ένα ποσοστό 70% να έχει μειώσει την κατανάλωση σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αφού δεν τους φτάνει το εισόδημά τους. Τι δείχνουν τα στοιχεία νέας έρευνας της Focus Bari για την ακρίβεια.

Ρεύμα, καύσιμα για αυτοκίνητο, ενέργεια στο σπίτι, καθώς και είδη σούπερ μάρκετ, τρόφιμα και ποτά έχουν ακριβύνει υπερβολικά κατά τη γνώμη σχεδόν όλων των Ελλήνων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Focus Bari.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας συνοψίζονται στα εξής:

Η μεγάλη πλειονότητα αναγνωρίζει υπερβολικές / αρκετά μεγάλες αυξήσεις στις τιμές 11 προϊόντων / αγαθών από τα 18 που εξετάστηκαν, με το ρεύμα, καύσιμα αυτοκινήτου, θέρμανσης, είδη σουπερμάρκετ και τρόφιμα / ποτά να προηγούνται.

Advertisement

Ως αποτέλεσμα, πάνω από 7 στους 10 Έλληνες έχουν μειώσει ή σταματήσει τελείως την κατανάλωση ακόμα και σε είδη που θεωρούνται πρώτης ανάγκης.

Μεταξύ όσων έχουν περικόψει / μειώσει την κατανάλωση κάθε κατηγορίας, οι 7 στους 10 το έχουν κάνει γιατί δεν επαρκεί το εισόδημά τους, ενώ οι 3 στους 10 το έχουν κάνει προληπτικά / από φόβο για τα «χειρότερα».

Η ακρίβεια και οι πιθανές ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής είναι σήμερα τα πρώτα σε ανησυχία θέματα που απασχολούν τους Έλληνες, περισσότερο κι από τον πόλεμο, την πανδημία και την ενδοοικογενειακή βία.

Advertisement

Δείτε αναλυτικά την έρευνα:

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement