«Φιλοδώρημα» 1,5 ευρώ την ημέρα: Στα 709 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός

Advertisement

Eπισπεύδει η κυβέρνηση την ανακοίνωση της νέας αύξησης στον κατώτατο μισθό, την οποία θα αποκαλύψει στις 19:00 σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι σχετικές ανακοινώσεις επρόκειτο να γίνουν κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 19 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να ανακοινώσει πριν το Πάσχα την απόφασή της, προκειμένου οι γαλάζιοι βουλευτές που θα βρεθούν στις περιφέρειές τους να έχουν ένα ακόμα επιχείρημα στη φαρέτρα τους για να αντιμετωπίσουν την εντεινόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια στους λογαριασμούς του ρεύματος και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίς το μεσημέρι με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος και του κατέθεσε την τελική του εισήγηση για το ύψος των αποδοχών για την πλήρη απασχόληση.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες, πάντως, για ευνόητους λόγους δεν επιβεβαιώνονται αρμοδίως, το ύψος της αύξησης θα κινείται στο 7%, προκειμένου ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 709 ευρώ. Λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο κοινωνικό πεδίο, λόγω των αλμάτων του πληθωρισμού, ωστόσο, δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμα και μία αύξηση της τάξεως του 8%, το οποίο συνεπάγεται κατώτατο μισθό 713 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται εντός των περιθωρίων της τελικής εισήγησης του κ. Χατζηδάκη, η οποία στηρίζεται στην έκθεση των εμπειρογνωμόνων για αύξηση της τάξεως του 6% έως 8%. Πρόκειται για ένα μέσο όρο, ανάμεσα στις προτάσεις της ΓΣΕΕ που ζητούσε επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και των εργοδοτών που επέμεναν σε αύξηση της τάξεως του 2% – 4%. Θα αφορά, δε, περίπου 600.000 εργαζόμενους.

Οικονόμου: Ετοιμοι για ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είχε προαναγγείλει την συνάντηση στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Advertisement

«Eίμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος», είπε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement