«Αλέξη σε πολέμησα, τώρα πολεμάω για σένα»: Βίντεο από την περιοδεία του Τσίπρα στην Καλλιθέα

Advertisement

Με το σύνθημα «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» υποδέχθηκαν καταναλωτές και επιχειρηματίες τον Αλέξη Τσίπρα στην αγορά της Καλλιθέας, όπου σήμερα πραγματοποίησε περιοδεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε τα παράπονά τους για τις ανατιμήσεις στα βασικά είδη και φυσικά τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος που παίρνουν το τελευταίο διάστημα.

Ένας επιχειρηματίας του είπε ότι δεν μπορεί να σπουδάσει τα δυο του παιδιά σε Κομοτηνή κι Αθήνα. Ένας καταναλωτής είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι πληρώνει τα τριπλάσια χρήματα στο ρεύμα.

Advertisement

Ξεχώρισε μια κυρία, η οποία του αποκάλυψε ότι παλιότερα τον είχε πολεμήσει, όμως πλέον τάσσεται στο πλευρό του. «Συγγνώμη σου ζητάω. Σε πολέμησα, τώρα πολεμάω για σένα», του είπε χαρακτηριστικά, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να την αγκαλιάζει.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της περιοδείας του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

Advertisement

«Το φετινό Πάσχα ίσως είναι το χειρότερο Πάσχα που έχουμε αντιμετωπίσει εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια. Το Πασχαλινό τραπέζι θα είναι φτωχότερο διότι τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να αντέξουν τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος, την τρομακτική ακρίβεια.

Περιόδευσα σήμερα στην αγορά της Καλλιθέας και είδα την αγανάκτηση, την οργή, την απόγνωση των ανθρώπων που έρχονται τις γιορτινές αυτές μέρες να κάνουν τα λιγοστά τους ψώνια, αλλά και των επαγγελματιών που βιώνουν μία τρομακτική δυσκολία.

Είναι προφανές πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για πολλούς μήνες ακόμα, θα οδηγηθούμε σε πρωτοφανές αδιέξοδο. Τα τελευταία τρία χρόνια κάθε Πάσχα και χειρότερα.

Advertisement

Δεν αρκούν παρεμβάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση. Χθες αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός 7,5% ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 9%.

Εμείς αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό 11% όταν είχαμε αρνητικό πληθωρισμό. Και έχουμε δεσμευθεί και απαιτούμε να πάει στα 800 ευρώ εδώ και έναν χρόνο, πριν έρθει η κρίση.

Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μέτρα ανάστασης και όχι μέτρα σταύρωσης για τα λαϊκά νοικοκυριά. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί και διεκδικεί ανάσα και προοπτική.

Advertisement

Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος και δύο σούπερ μάρκετ. Είναι λοιπόν αναγκαίο να αυξηθεί στα 800 ευρώ.

Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεση παρέμβαση στα τιμολόγια του ρεύματος για μείωση τουλάχιστον κατά 50% των αυξήσεων στους λογιαριασμούς.

Είναι αναγκαίο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Advertisement

Μέτρα ανάσας και Ανάστασης για το λαό.

Είναι προφανές όμως ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί.

Αυτά τα μέτρα της ανάστασης και της ανακούφισης της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, μόνο μία προοδευτική κυβέρνηση με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές μπορεί να τα κάνει πράξη».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement