Περιστέρι: Τι είπε στις Αρχές η 15χρονη Φωτεινή – Είχε εγκαταλείψει ξανά το σπίτι της

Advertisement

«Τσακώθηκα πάλι με τους γονείς μου και θέλω να φύγω. Έτσι από… κόντρα», φέρεται να είπε η 15χρονη Φωτεινή στην φίλη της, λίγο πριν εγκαταλείψει το σπίτι της στο Περιστέρι το απόγευμα της Τρίτης. Από τις καταθέσεις που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, το κορίτσι παρουσιάζεται ως αντιδραστικό, ενώ φαίνεται να είχε συχνές αντιπαραθέσεις με την οικογένεια της.

Στο παρελθόν υποστήριζε ότι την είχαν κακοποιήσει, όμως τόσο από την εξέταση των γιατρών στο Νοσοκομείο Παίδων, όσο και από την γνωμάτευση του ιατροδικαστή, δεν προέκυψε κάποιο «ύποπτο» τραύμα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν η πρώτη φορά που εγκατέλειψε το σπίτι της, καθώς το ίδιο είχε κάνει και στο παρελθόν, με την Εισαγγελία Ανηλίκων να προχωρά σε συστάσεις στους γονείς της και να ζητά την παρακολούθησε του κοριτσιού από παιδοψυχολόγο. Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, δεν έχουν μέχρι στιγμής κάποια ένδειξη ότι η φυγή της 15χρονης, σχετίζεται με κάποιο κύκλωμα «loverboys», όμως οι έρευνες προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζονται.

Η Φωτεινή είχε αμέσως μετά την εξαφάνιση, διαδικτυακές συνομιλίες με τον 22χρονο από την Αλβανία αλλά και με την 17χρονη φίλη της, την οποία συνάντησε στον σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη. «Έλα να σε φιλοξενήσουμε και βλέπουμε», φέρεται να είπε η νεαρή Ρομά στην 15χρονη, οδηγώντας την στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα, που βρισκόταν και η 42χρονη μητέρα της. Η αστυνομία συνέλαβε και τις δύο γυναίκες, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον 22χρονο.

Advertisement

Πριν καταλήξει στον κέντρο της Αθήνας, η Φωτεινή, είχε βρεθεί με το νεαρό από την Αλβανία και είχαν διασκεδάσει. Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, εντόπισαν τον 22χρονο που διέμενε σε καταυλισμό ρομά στον Ασπρόπυργο και με τη συνδρομή του, μπόρεσαν στη συνέχεια να βρουν και την 15χρονη. Μάλιστα, μετά από υπόδειξη των αστυνομικών, ο νεαρός επικοινώνησε για μια ακόμα φορά με το κορίτσι στο Instagram και έκλεισαν ραντεβού στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα. Η 15χρονη πήγε στο ραντεβού, όπου όμως την περίμεναν οι αστυνομικοί και την παρέλαβαν. Οι τρείς συλληφθέντες, κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκου, καθώς διευκόλυναν την μαθήτρια να φύγει από το σπίτι της και την φιλοξενούσαν το διάστημα που γίνονταν έρευνες για την ανεύρεση της.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η 15χρονη έφυγε με την θέληση της από το σπίτι της στο Περιστέρι και συναντήθηκε στον σταθμό του μετρό Ανθούπολης με την 17χρονη και μία ακόμα ανήλικη. Το βράδυ της ίδιας μέρας, η νεαρή συναντήθηκε με τον 22χρονο στον Ασπρόπυργο, βγήκαν με παρέα και το πρωί της Μ. Τετάρτης ο νεαρός την πήγε στο σπίτι που φιλοξενείτο στον Άγιο Παντελεήμονα. Αφού η 15χρονη υποβλήθηκε στις προβλεπόμενες εξετάσεις, στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, εξέτασαν σχετικά την ανήλικη και προέκυψε η εμπλοκή των υπόλοιπων προσώπων στην υπόθεση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement