ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι φεύγουν και ποιοι μπαίνουν στα ψηφοδέλτια

Advertisement

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές είναι συζήτηση της μεθεπόμενης ημέρας, ιδίως για το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος στις 15 Μαΐου έχει εκλογές προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Από τη στιγμή, μάλιστα, που μόνο ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος πρόεδρος, η σύγκρουση προεδρικών και Ομπρέλας έχει μετατεθεί στο πεδίο της Κεντρικής Επιτροπής, όπου οι μεν πρώτοι θα προσπαθήσουν να επιβεβαιώσουν το 75%- 25% της πρόσφατης ψηφοφορίας στο συνέδριο, ενώ οι δεύτεροι να κατορθώσουν να ανεβάσουν το ποσοστό τους ως και στο 40%.

Ήδη στο παρασκήνιο πάνε και έρχονται τα «χαρτάκια», τα οποία υποτίθεται πως θα εξαλείφονταν χάρη στην εκλογή της ΚΕ από τα οργανωμένα μέλη του κόμματος.

Advertisement

Όπως κι αν έχει, συζητήσεις γίνονται και για τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών και δη για το Επικρατείας, το οποίο θα ανανεωθεί πλήρως για διαφορετικούς λόγους κι όσον αφορά τους νυν βουλευτές.

Ο Βασίλης Βασιλικός θα αποσυρθεί, όπως πιθανότατα κι ο Αλέκος Φλαμπουράρης, την ίδια ώρα που η Έφη Αχτσιόγλου φλερτάρει με το ψηφοδέλτιο της Δυτικής Αθήνας και ο Πάνος Σκουρλέτης με της Βόρειας Αθήνας.

Υπενθυμίζουμε ότι έτσι κι αλλιώς τα μισά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα στελεχώνονται από γυναίκες, όπως αποφασίστηκε επίσης στο συνέδριο.

Advertisement

Μία από αυτές θα είναι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία ως μεγαλωμένη στο Αιγάλεω θα κατεβεί υποψήφια στη Δυτική Αθήνα.

Σε σχέση με το Επικρατείας, ο κ. Τσίπρας προσανατολίζεται να το στελεχώσει και με ανθρώπους που συναπαρτίζουν σήμερα το συμβουλευτικό στον ίδιο think tank, όπως οι καθηγητές Νίκος Φαραντούρης και Γρηγόρης Γεροτζιάφας που έχουν αποκτήσει και μια σχετική αναγνωρισιμότητα.

Μία θέση στο Επικρατείας θα έχει κι ο Νάσος Ηλιόπουλος εφόσον θα είναι εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα κατεβεί στην Α’ Αθηνών όπου είχε χτίσει όνομα και χάρη στην υποψηφιότητά του για το δήμο Αθηναίων το 2019.

Advertisement

Ενδεχομένως μία εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας να έχει αυτήν τη φορά και η Οικολόγος Κατερίνα Ανδρικοπούλου- Σακοράφα στην οποία το 2019 είχαν υποσχεθεί πως θα γινόταν βουλεύτρια ως πρώτη επιλαχούσα κατόπιν παραίτησης του κ. Φλαμπουράρη μετά την πρώτη διετία, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement