Δολοφονία Σκαφτούρου: Στο στόχαστρο των αρχών τα λάθη του «εκτελεστικού πυρήνα»

Advertisement

«Ύποπτες» επικοινωνίες, πριν και μετά το συμβόλαιο θανάτου, αναζητούν οι αρχές, που προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους πληρωμένους δολοφόνους της εκτέλεσης Σκαφτούρου. Φαίνεται ότι οι δράστες μετά τις αστοχίες που είχαν κατά τη διαφυγή τους, επικοινώνησαν με συνεργούς τους, κάτι που αναμένεται να βρεθεί στο μικροσκόπιο των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που διερευνούν την υπόθεση. Οι αρχές θα προχωρήσουν σε «σάρωση» των επικοινωνιών τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα, για να εντοπίσουν από τις κεραίες εκπομπής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην ευρύτερη περιοχή, τυχόν επίμαχες συνομιλίες.

Με αυτό τον τρόπο, τα στελέχη της Ασφάλειας ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν προκαθορισμένα σημεία συνάντησης του «εκτελεστικού πυρήνα» και της ομάδας υποστήριξης. Σε περίπτωση που οι αρχές καταφέρουν να χαρτογραφήσουν αυτά τα σημεία συνάντησης, θα αναζητήσουν στη συνέχεια μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που ίσως αποτελέσουν κλειδί για τη συνέχεια της έρευνας. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να σχηματίσουν εικόνα και για τις πιθανές διαδρομές διαφυγής των δραστών.

Αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι μετά τη μηχανική βλάβη της μοτοσυκλέτας, οι εκτελεστές άφησαν στην άκρη το προκαθορισμένο σχέδιο τους, κάτι που αποδεικνύεται και από την αποτυχημένη προσπάθεια τους να αποσπάσουν αγροτικό όχημα από διερχόμενο οδηγό. Αυτός ο… αυτοσχεδιασμός, δείχνει σύμφωνα με τους αξιωματικούς που ερευνούν την υπόθεση, ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι πιθανότητες λαθών και γι αυτό τον λόγο επιχειρούν να εντοπίσουν τους δράστες ακόμα και «ακάλυπτους» ή να επιβιβάζονται σε άλλο όχημα διαφυγής.

Advertisement

Τρεις «χαριστικές βολές» στο κεφάλι

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του Γιάννη Σκαφτούρου, που διενήργησε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, το θύμα δέχτηκε 10 βολίδες στο κορμί του εκ των οποίων οι 3 ήταν «χαριστικές βολές» στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί εντόπισαν συνολικά 20 κάλυκες από πολεμικό καλάσνικοφ και κάποιους από πιστόλι των 9 χιλιοστών. Περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν μετά τη βαλλιστική εξέταση των καλύκων και των βολίδων που εξήχθησαν από τα τυφλά τραύματα στο κορμί του θύματος, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες από αυτές προέρχονται από το πολεμικό όπλο ή το εννιάρι πιστόλι. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι δράστες έχουν προβεί σε αντίστοιχες εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου στο παρελθόν. Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., συνεχίζεται η εξερεύνηση για dna και αποτυπώματα στην κλεμμένη μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν οι εκτελεστές κατά τη διαφυγή τους.

«Αν δεν τον έβρισκαν θα μας σκότωναν όλους… »

«Εγώ είδα τρία άτομα με καλάσνικοφ. Η μητέρα μου θυμάται τέσσερα άτομα. Ήμασταν σε πανικό. Ούτε μηχανή ακούσαμε, ούτε τίποτα. Πήδηξαν από το φράχτη, μας είπαν ‘πέστε κάτω’ και φώναζαν ‘Γιάννη – Γιάννη’ και στη συνέχεια ‘αυτός είναι’. Αν δεν τον έβρισκαν θα μας σκότωναν όλους. Ήρθαν για να σκοτώσουν χωρίς να σκεφτούν τις παράπλευρες απώλειες», ανέφερε η κόρη του θύματος, Κατερίνα, περιγράφοντας τα 35 δευτερόλεπτα, που χρειάστηκαν οι δράστες για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου.

Σε κοντινή απόσταση από τον Γιάννη Σκαφτούρο που έκανε κίνηση να απομακρυνθεί, βρισκόταν ο μόλις 3 ετών ανιψιός της. Η κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου αφηγείται: «Όλα έγιναν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Ήρθαν πεζοί και άρχισαν να μας γαζώνουν. Ο πατέρας μου σηκώθηκε, απομακρύνθηκε από εμάς και τον σκότωσαν. Τέλος. Ούτε πυρά ανταπέδωσε κανείς από εμάς. Στην αρχή νομίζαμε πως είναι αστυνομικοί που μας έκαναν έφοδο».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement