Πάτρα: Γιατί δόθηκε κεταμίνη από το νοσοκομείο στην Τζωρτζίνα – «Κλειδί» οι ζωγραφιές της

Advertisement

Την κατηγορία ότι η ίδια χορήγησε θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της, Τζωρτζίνα, επιχειρεί να καταρρίψει η Ρούλα Πισπιρίγκου, με το δικηγόρο της να δηλώνει ότι η συγκεκριμένη ουσία είχε χορηγηθεί δύο φορές στο παιδί στο νοσοκομείο του Ρίου.

«Δύο φορές είχε χορηγηθεί κεταμίνη στη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο στο Ρίο, υπάρχουν έγγραφα γι’ αυτό» υποστηρίζει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε χορήγηση κεταμίνης με αφορμή τη διασωλήνωση. Έχουμε δηλαδή στις 11/04 και στις 05/06 του 2021 διασωλήνωση του παιδιού για διαφορετικές αιτίες» υπογράμμισε ο δικηγόρος της 33χρονης Όθωνας Παπαδόπουλος.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, όντως δόθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, σε συγκεκριμένη περίσταση όμως, και για να απαλύνουν το παιδί από τον πόνο επέμβασης.

«Τον Απρίλιο του 2021 χορηγήσαμε μικρή ποσότητα κεταμίνης σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα για μια ημέρα στη Τζωρτζίνα για να είναι πιο ανώδυνη η τραχειοστομία στην οποία υπεβλήθη το παιδί και να μην υποφέρει» ανέφεραν οι γιατροί της ΜΕΘ του Ρίο.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι δύο ποσότητες κεταμίνης που δόθηκαν στην Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2021, δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να επιβαρύνουν την κατάστασης της 9χρονης, πόσω μάλλον να προκαλέσουν το θάνατο του παιδιού επτά μήνες μετά.

Advertisement

«Μιλούν» οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Την ίδια στιγμή, τα «μυστικά» που είχε αποτυπώσει στις ζωγραφιές της η 9χρονη Τζωρτζίνα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και για πολλούς έχουν χαρακτηριστεί ως «κραυγή αγωνίας» του παιδιού, θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης δολοφονίας της, με κατηγορούμενη την ήδη προφυλακισμένη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από παιδοψυχολόγο, η οποία αφού μελετήσει προσεκτικά τις ζωγραφιές που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, θα πρέπει να ερμηνεύσει όσα απεικονίζονται σε αυτές από το 9χρονο κορίτσι, λίγο πριν το θάνατό της.

Η ανακρίτρια έδωσε εντολή για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να αναλυθούν από επίσημα χείλη, τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις επίμαχες ζωγραφιές και να εκτιμηθούν τα μηνύματα που πιθανότατα έστελνε το άτυχο κοριτσάκι, μέσα από αυτές. Τα συμπεράσματα αυτά θα συνεκτιμηθούν με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας.

Advertisement

Σύμφωνα πάντως με τους παιδοψυχολόγους που έχουν σχολιάσει τις συγκεκριμένες ζωγραφιές στα ΜΜΕ, υπάρχουν στοιχεία που προκαλούν αίσθηση και με σαφήνεια φανερώνουν τα συναισθήματα φόβου και αγωνίας του παιδιού.

Το δέντρο-κρεμάλα, τα τρία αγγελάκια, το μαυρισμένο κεφάλι της Μίνι Μάους και τα σκούρα χρώματα που χρησιμοποιούσε για το σπίτι της η Τζωρτζίνα, είναι μόνο μερικά από τα ευρήματα που έχουν απασχολήσει τους ειδικούς όλο αυτό το διάστημα που η υπόθεση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement