Πρωτομαγιά 2022 με άρση μέτρων – Τι αλλάζει σε εστίαση, λιανεμπόριο

Advertisement

Σε δύο 24ωρα η ζωή επιστρέφει στην προ-covid εποχή με την τελική άρση μέτρων. Έπειτα από πάνω από δύο χρόνια με μέτρα και περιορισμούς, η εστίαση, το λιανεμπόριο και όλες οι δραστηριότητες επανέρχονται στα κανονικά χωρίς διαχωρισμούς εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Την 1η Μαΐου, καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης, ενώ το rapid test για τους ανεμβολίαστους δεν θα είναι πια υποχρεωτικό για την είσοδό τους σε μπαρ και καταστήματα.

Τι θα ισχύει σε κομμωτήρια, γυμναστήρια και άλλους κλάδους

Αναμένεται η ΚΥΑ για να αποσαφηνιστεί τι ισχύει για κομμωτήρια, γυμναστήρια και άλλους κλάδους από τους οποίους αποκλείονται εδώ και μήνες όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο, όμως δεν αναμένεται να υπάρχει κάποια έκπληξη, δεδομένου ότι μιλάμε πια για κατάργηση των πιστοποιητικών για εμβολιασμένους και νοσούντες.

Advertisement

Οι αλλαγές στα rapid των ανεμβολίαστων εργαζόμενων

Από την Πρωτομαγιά επίσης καταργείται το ένα rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, κάτι που θα ελαφρύνει και την τσέπη τους από το βάρος της δαπάνης που έχουν από τον Σεπτέμβριο του 2021. Βέβαια, η Επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε να μην σταματήσουν τα δύο rapid test όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Τι θα γίνει με τους κλειστούς χώρους στην εστίαση

Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα αν τελικά θα ανοίξουν ελεύθερα για όλους και οι κλειστοί χώροι σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης χωρίς πιστοποιητικά και rapid test. Σίγουρα, από την Κυριακή 1 Μαΐου οι ανοιχτοί χώροι θα είναι ελεύθεροι για όλους και καταργούνται οι έλεγχοι.

Ποιο μέτρο δεν καταργείται για κανέναν

Η κατάργηση των μέτρων επρόκειτο να γίνει σε δεύτερο χρόνο και την 1η Ιουνίου με το τέλος της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Προς το παρόν, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική σίγουρα μέχρι 31 Μαΐου, όμως, ειδικοί και ηγεσία του υπουργείου Υγείας βάζουν «πάγο» στην κατάργηση και μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες τι θα αποφασιστεί τελικά. Έτσι κι αλλιώς όμως, είναι αναμενόμενο πως ακόμα και αν ανακοινωθεί τελικά επίσημα η άρση της υποχρεωτικής μάσκας, θα υπάρχουν εξαιρέσεις, για τα νοσοκομεία ή ίσως τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μεταφοράς.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement