ΑΠΘ: Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών κατά της κάρτας σίτισης στη Λέσχη (φωτ. & βίντεο)

Advertisement

Συνεχίζεται η αναστάτωση στη φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου μετά την άρνηση του εργολάβου να εξυπηρετήσει όσους δεν έχουν κάρτα σίτισης, οι φοιτητές ανέλαβαν και πάλι το έργο του διαμοιρασμού των μερίδων.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Φορώντας μάσκες και παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μέλη φοιτητικών συλλόγων μοιράζουν οι ίδιοι τις μερίδες με το φαγητό στους συμφοιτητές τους.

Προηγήθηκε νέα κινητοποίηση με τους φοιτητές να καταδικάζουν την πρακτική σύμφωνα με την οποία δεν έχουν δικαίωμα σίτισης όσοι δεν διαθέτουν την αντίστοιχη κάρτα.

Advertisement

Advertisement

Και σήμερα, όπως συνέβη χθες, φοιτητές μπήκαν μαζικά στο χώρο της Λέσχης, με αποτέλεσμα η εργολαβία να ζητήσει από τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν από τον χώρο της κουζίνας.

Στη συνέχεια μερικοί από τους φοιτητές άρχισαν να μοιράζουν τις μερίδες με το φαγητό, πρακτική που όπως λένε θα συνεχίσουν για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να καταργηθεί το μέτρο της κάρτας σίτισης.

Δείτε τι ανέφερε χαρακτηριστικά μέλος του συλλόγου φοιτητών Γεωπονίας και για τη σημερινή κινητοποίηση:

Advertisement

Φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν σε απόφασή τους ότι δεν γίνεται να έχουν προτεραιότητα τα κέρδη του εργολάβου και όχι η πλήρης κάλυψη των αναγκών των φοιτητών και των εργαζομένων του πανεπιστημίου, διεκδικώντας ποιοτική σίτιση υπό αξιοπρεπείς συνθήκες.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι:

– να μη γίνεται κανένας έλεγχος για κάρτα σίτισης στη λέσχη και η είσοδος να επιτρέπεται σε όλους τους φοιτητές με την επίδειξη πάσο ή όποιου άλλου εγγράφου δείχνει τη φοιτητική ιδιότητα,
-Επαρκή, ποσοτικά και ποιοτικά, σίτιση,
-Πλήρης λειτουργία όλων των υποδομών και των δυνατοτήτων της Λέσχης,
-Άνοιγμα όλων των διανομών και της Άνω λέσχης,
– Φοιτητικό πάσο σε όλους τους φοιτητές ανεξαρτήτως έτος σπουδών,
-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών,
– Έξω η εργολαβία και μόνιμες προσλήψεις εργαζομένων στην εστία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement