Καλλιθέα: Η εμετική επίθεση του ιερέα προς τη τρανς γυναίκα στο συσσίτιο, on camera – «Είσαι άντρας με β@@@ά»

Advertisement

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει καρέ – καρέ τη σεξιστική επίθεση εναντίον τρανς γυναίκας στη Καλλιθέα, από ιερέα που της αρνείται το συσσίτιο παρότι έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για την υπόθεση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διέταξε άλλωστε έρευνα.

Το βίντεο με το περιστατικό δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης από τη τηλεόραση του ALPHA και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Advertisement

Η ίδια η τρανς γυναίκα μίλησε στην τηλεόραση του ALPHA και την εκπομπή της Κατερίνας Καινούριου και εξιστόρησε όλο το διάλογο που εκτυλίχθηκε, την ώρα της διανομής του συσσίτιου.

«Πήγα, όπως συνήθιζα επί 15 ημέρες, να πάρω το συσσίτιό μου. Εκείνη την ημέρα μου είπαν οι γυναίκες που φροντίζουν για το συσσίτιο ότι θέλει να με δει ο παπάς της ενορίας. Με ρωτάει «έχεις καταθέσει τα χαρτιά σου;», του λέω «φυσικά», με ρώτησε μετά «τι φορολογική δήλωση έχεις;» και του είπα «αυτή που χρειάζεται για να έχω το συσσίτιο».

Μετά με ρωτάει «είσαι άντρας ή γυναίκα;» και του είπα «τι σημασία έχει;». Μετά με ξαναρώτησε και του είπα ότι είμαι τρανς. Και μου είπε «άκουσε να δεις, αυτή είναι η τελευταία φορά που το παίρνεις, γιατί είσαι άντρας με β@@@ά. Άμα θέλεις βγάλε τα β@@@ά σου, γίνε άντρας και θα έρχεσαι να παίρνεις το συσσίτιο. Εσύ δεν είσαι άνθρωπος, είσαι πλάσμα του διαβόλου».

Advertisement

Και εγώ του είπα μετά «και τι να κάνω; Για να έρχομαι εδώ, σημαίνει ότι έχω ανάγκη». Μου είπε ότι «αν θες να αυξήσεις τα εισοδήματά σου, να πας να γίνεις πόρνη». Εγώ ζήτησα πάλι το συσσίτιό μου και μου το αρνήθηκαν», δήλωσε στην εκπομπή.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «πήγα στην αίθουσα και ήταν άλλοι 3 παπάδες και τους ρώτησα γιατί δεν μου δίνουν το συσσίτιό μου. Αφού μου είπε ξανά την ατάκα για τα β@@@ά, του είπα ότι «εγώ θα τα βγάλω, αφού πρώτα βγάλεις εσύ τα ράσα σου».

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έγινε μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα, όταν η τρανς γυναίκα, έχοντας τα απαραίτητα χαρτιά, πήγε στο συσσίτιο της εκκλησίας για να πάρει φαγητό, επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω ανεργίας.

Advertisement

Η γυναίκα αναζήτησε βοήθεια στον φορέα «RED UMBRELLA ATHENS», με τα αρμόδια όργανα να καταθέτουν μήνυση στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

Μιλώντας στο NEWS 24/7, η δικηγόρος του φορέα, κα. Αγγελική Σουγλέ, υποστήριξε ότι το θύμα των τρανσφοβικών επιθέσεων «επικοινώνησε με το «RED UMBRELLA ATHENS», ανέφερε όσα υπέστη από τον ιερέα» και με τη βοήθεια του φορέα κατατέθηκε μήνυση στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

«Μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να απευθυνθούμε και στα αστικά δικαστήρια, αλλά και στα αρμόδια όργανα της εκκλησίας», είπε η κα. Σουγλέ, τονίζοντας πως «πρόκειται για μια καθαρά τρανσφοβική επίθεση κατά της γυναίκας».

Advertisement

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θύματος, η γυναίκα, ούσα άνεργη, και χωρίς να έχει τη δυνατότητα να πάει σε κάποια άλλη ενορία, «πήγαινε για δύο περίπου εβδομάδες στον συγκεκριμένο ναό, όπου και γινόταν δεκτή κανονικά».

Η γυναίκα κλήθηκε να αποδείξει την εντοπιότητά της, προσκομίζοντας προσωπικά της έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα, λογαριασμό ΔΕΗ και εκκαθαριστικό), ώστε να αποδειχθεί αν όντως ανήκει στην ενορία και αν ανήκει σε οικονομικά ευάλωτη ομάδα.

«Όταν ο συγκεκριμένος ιερέας αντιλήφθηκε πως πρόκειται για μία τρανς γυναίκα, από εκείνη την ώρα αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο συσσίτιο, βρίζοντάς τη με τον χειρότερο τρόπο. Ο ιερέας είπε στη γυναίκα πως δεν είχε γνώση ότι σιτιζόταν στην ενορία και πως αν το γνώριζε, δεν θα επέτρεπε να της δώσουν φαγητό νωρίτερα. Ανάμεσα στις χυδαίες ύβρεις, ο ιερέας είπε στη γυναίκα πως ‘ξέρει ότι τα κονομάει’, και πως ‘δεν έχει οικονομική ανάγκη’, καλώντας τη να πάει να κάνει ‘αυτή τη δουλειά που ξέρει'», τόνισε η κα. Σουγλέ.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement