Πλεύρης: 1η Ιουνίου οι αποφάσεις για τις μάσκες – «Δεν υποχωρούμε για ανεμβολίαστους υγειονομικούς»

Athens Commemorates the 76th Anniversary of its Liberation from Nazi Occupation on Oct. 12, 2020 / Τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας για την 76η επέτειο απελευθέρωσης των Αθηνών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στον Βράχο της Ακρόπολης στις 12 Οκτωβρίου, 2020.
Advertisement

Την 1η Ιουνίου θα αποφασιστεί, σε ποιες περιπτώσεις θα διατηρηθεί η μάσκα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός σημείωσε, ότι οι αποφάσεις για τη διατήρηση της χρήσης της μάσκας θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας.

Σχετικά με τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, ο κ. Πλεύρης, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, να μην υποχωρήσει στην απόφασή της να παραμείνουν εκτός ΕΣΥ, μέχρι το τέλος του έτους.

Advertisement

Ακόμη, όσον αφορά στη χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου στους κάτω των 60 ετών, εξήγησε, ότι η Ελλάδα αναμένει τις σχετικές αποφάσεις και τις οδηγίες των Ευρωπαϊκών Υγειονομικών Οργανισμών.

Τέλος, όσον αφορά στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, για τον προσωπικό γιατρό για όλους, τόνισε ότι περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες, όπως τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία, αλλά και την αξιολόγηση των δομών υγείας δημόσιων και ιδιωτικών, σε σχέση με τις λοιμώξεις και τις επιπλοκές.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement