Σκάνδαλο Pegasus: Σαρώνουν τα κινητά των ευρωβουλευτών για παρακολουθήσεις

General view of the European Parliament as Polish Prime Minister Mateusz Morawiecki delivers a speech during a debate on Poland's challenge to the supremacy of EU laws in Strasbourg, France October 19, 2021. Ronald Wittek/Pool via REUTERS
Advertisement

Τον κίνδυνο να έχουν γίνει «στόχοι κατασκοπείας» τα κινητά των ευρωβουλευτών εξετάζουν ενδελεχώς οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου, μετά την αποκάλυψη ότι «εξωτερικό» λογισμικό παρακολούθησης εντοπίστηκε στα κινητά τηλέφωνα του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και της υπουργού Άμυνας, Μαργκαρίτα Ρόμπλες.

Όπως αποκάλυψε στο Κόκκινο 105,5 Δημήτρης Παπαδημούλης, οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου θορυβήθηκαν από το «σκάνδαλο Pegasus» και προχωρούν στον έλεγχο των κινητών των ευρωβουλευτών.

Παπαδημούλης: Σε μισή ώρα θα ελέγξουν και το δικό μου κινητό

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως «τώρα οι αρχές του Ευρωκοινοβουλίου ελέγχουν τα κινητά ευρωβουλευτών -ανάμεσα σε άλλους και του ιδίου- για το αν έχει μολυνθεί το κινητό τους από το Pegasus.

Advertisement

O Δημήτρης Παπαδημούλης είπε χαρακτηριστικά πως «ότι σε μισή ώρα θα ελεγχθεί το δικό του κινητό».

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων έχει ζητήσει να απαγορευτεί η χρήση του Pegasus μετά τις καταγγελίες ότι κυβερνήσεις-πελάτες της εταιρείας έκαναν κατάχρηση του λογισμικού για να κατασκοπεύουν ακτιβιστές, δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν μπει στο στόχαστρο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement