Θεοδωρικάκος: Η ατζέντα της ασφάλειας δεν είναι ακροδεξιά

Advertisement

Την ατζέντα νόμου και τάξης υπερασπίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι στον τομέα της ασφάλειας η ΝΔ έχει ένα πανίσχυρο πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όπως είπε: “Στις πράξεις και όχι στα λόγια δίνουμε τη μάχη για εφαρμογή όλων των νόμων”.

Απάντησε μάλιστα στις επικρίσεις που δέχθηκε για τις παρεμβάσεις του σε υποθέσεις όπως αυτή με το γατάκι στην Αιδηψό και την καταγγελία βιασμού 19χρονης κοπέλας στην Κάλυμνο. “Αν κάποιες φορές για να εφαρμοστεί ο νόμος πρέπει να παρέμβει δημοσίως ο υπουργός, αυτό θα γίνεται. Αν κάποιοι ενοχλούνται, απλώς πρέπει να συνηθίσουν”, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Advertisement

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι: “Η ατζέντα της ασφάλειας δεν είναι ακροδεξιά ατζέντα, είναι ανάγκη και δικαίωμα για τους πολίτες” και δηλωσε ότι: “Βλέπουμε τα προβλήματα, είμαστε εδώ για να τα αντιμετωπίσουμε”.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επέμεινε ότι η λεγόμενη “αστυνομία των πανεπιστημίων” θα προχωρήσει, αναφέροντας ότι η εκπαίδευση των 400 ειδικών φρουρών της ομάδας προστασίας των ΑΕΙ ολοκληρώνεται στα τέλη Μαϊού και αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα νόμου ώστε να εργαστούν.

“Σε ό,τι μας αφορά, υπουργείο και ΕΛ.ΑΣ. κάνουν και θα κάνουν το 100% των υποχρεώσεων τους για να είναι ασφαλή τα ΑΕΙ” δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Advertisement

Εγκωμίασε μάλιστα τη “δράση, την αυταπάρνηση, τον ηρωισμό, τον ανθρωπισμό των αστυνομικών μας που έχον κοινωνική συνεισφορά” και υποστήριξε επιπλέον ότι “χρωστάμε ως κοινωνία και ως κράτος στον Έλληνα αστυνομικό για την τεράστια συμβολή του στην κοινωνική συνοχή, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια”.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κλείνοντας μίλησε και πολιτικά. Υποστήριξε ότι σε μία περίοδο παγκόσμιας δοκιμασίας η πατρίδα έχει ανάγκη από καθαρό μυαλό και στρατηγική, σταθερό χέρι στο τιμόνι και προσανατολισμό στην πυξίδα, δηλαδή όπως είπε: “Έχει ανάγκη από τη ΝΔ και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Δήλωσε επίσης ότι: “Δεν είναι ώρα για αποτυχημένα πειράματα. Τα έκαναν οι Ελληνες, διαψεύστηκαν τα πειράματα και απογοητεύτηκε η κοινωνία”..

Advertisement

Εκτίμησε πάντως πως “όταν στο τέλος της τετραετίας έρθει η ώρα των εκλογών στα μεγάλα διλήμματα οι Έλληνες έχουν γνώση και κρίση και θα απαντήσουν θετικά”.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε άλλωστε ότι: “Ο δρόμος της προόδου, του πατριωτισμού, της κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας για τους πολλούς περνά από μία νέα αυτοδύναμη πλειοψηφία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Σχολίασε μάλιστα με την ιδιότητα του πρώην δημοσκόπου και επικοινωνιακού συμβούλου του προέδρου της ΝΔ: “Επειδή πολλοί με ρωτούν, λόγω προηγούμενης επαγγελματικής εμπειρίας, αν είναι εφικτό αυτό. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε με σωστή στρατηγική. Να αποδείξουμε ξανά ότι η ΝΔ είναι η λαϊκή παράταξη των ανοιχτών οριζόντων”.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement