ΠΑΣΟΚ: Η μεγάλη επιστροφή – Με το βλέμμα τώρα στο συνέδριο ο Ανδρουλάκης

Advertisement

Ο πράσινος ήλιος, όπως αναμενόταν, επέστρεψε: Ο αέρας του… ΠΑΣΟΚ είναι γεγονός στη Χαριλάου Τρικούπη, με τα στελέχη του πλέον να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Αισιοδοξία, παρά τα προβλήματα στις εκλογές

Κι αυτό διότι, παρά τα όποια (διαδικαστικά) παρατράγουδα, περισσότερα από 170.000 μέλη του κόμματος βρέθηκαν στην κάλπη. Ο στόχος επιτεύχθηκε για τον Νίκο Ανδρουλάκη, αφού εξ αρχής θεωρούνταν απίθανο ψηφίσουν 270.000, όσοι δηλαδή είχαν ψηφίσει για την εκλογή αρχηγού.

Αυτό που επίσης θεωρούν σημαντικό στη Χαριλάου Τρικούπη είναι η συντριπτική πλειοψηφία (ίσως και πάνω από 90%) που έλαβε η ονομασία «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» και η οποία ήταν η εισήγηση του προέδρου του κόμματος.

Advertisement

Στον αντίποδα, πάντως, υπήρξαν και αρκετά προβλήματα που προήλθαν από το γεγονός ότι δεν υπήρχαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα tablet με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει διασταύρωση των ψηφοφόρων, και πιθανότατα ορισμένοι να το εκμεταλλεύθηκαν ψηφίζοντας και δεύτερη φορά. Εξ ου κιόλας τα επίσημα αποτελέσματα δεν ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ, αφού θα πρέπει πρώτα να συγκεντρωθούν και από τα εκλογικά τμήματα που δεν είχαν διασύνδεση με τα κεντρικά! Ενδιαφέρον, πάντως, θα έχει και η νέα ανθρωπογεωγραφία που θα διαμορφωθεί καθώς από τη χθεσινή διαδικασία αναδειχθούν 4.602 σύνεδροι αλλά και οι νέες τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο επικείμενο συνέδριο που εν πολλοίς φαίνεται ότι θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα. Ο κ. Ανδρουλάκης εκεί θα «χτίσει» το εκλογικό αφήγημα του Κινήματος Αλλαγής, γνωρίζοντας ότι τόσο η συμμετοχή όσο και η νέα ονομασία δίνουν μια νέα πνοή στο κόμμα. «Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης μετά το εσωκομματικό δημοψήφισμα, δείχνοντας τις προθέσεις του εν όψει και του συνεδρίου.

Μάλιστα, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στην χθεσινή του δήλωση μίλησε για «Δημοκρατική Παράταξη», μολονότι δεν εμπεριέχεται στο όνομα όπως και ο ίδιος επιθυμούσε. «Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας», σημείωσε με νόημα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement