Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές

Advertisement

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άλλο κόμμα, είπε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση των εκλογών της Κυριακής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας, «με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας».

 Όλη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Advertisement

Νωρίτερα, το iEidiseis μετέδωσε ότι η συμμετοχή στην κάλπη του προέδρου «προσεγγίζει και μπορεί να υπερβεί τις 150.000» όπως δήλωσε ο Ηλίας Νικολακόπουλος, πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας την ικανοποίηση του για την εκλογική διαδικασία.

Ειδικότερα, ο Ηλίας Νικολακόπουλος δήλωσε πως «η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε στις 21:00, μπορεί να συνεχιστεί μόνο στα τμήματα που υπάρχουν ουρές με ανθρώπους που περιμένουν να ψηφίσουν».

Στη δήλωσή του σημείωσε ότι «η συμμετοχή στην εκλογή προέδρου που ήταν ένα βασικό πολιτικό διακύβευμα διεξήχθη πάρα πολύ καλά», σημειωνοντας πως «δε μπορούμε να δώσουμε ακόμη τον ακριβή αριθμό γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε χειρόγραφη καταγραφή».

Advertisement

Η εκτίμηση του είναι ότι το νούμερο της συμμετοχής στην προεδρική κάλπη «προσεγγίζει μπορεί και να υπερβεί τις 150.000», ενώ σε 1 με 1,5 ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης η ΚΕΦΕ θα είναι σε θέση να δώσει το ακριβές αποτέλεσμα με λευκά και άκυρα.

Για τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής, διευκρίνισε θα χρειαστεί πιθανόν μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα, γιατί «η καταμέτρηση σταυρών προτίμησης είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement