Τέλος το «Blackout Challenge» από το Τik Tok – Το μήνυμα που βλέπουν οι χρήστες

Advertisement

Τέλος όπως όλα δείχνουν για το Blackout Challenge στη δημοφιλή πλατφόρμα Tik Tok, μετά την αυξανόμενη ανησυχία για θανάτους νέων παιδιών που μπαίνουν στη διαδικασία της πρόκλησης ασφυξίας.

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει παγκοσμίως με το Blackout Challenge και το ενδεχόμενο να υπάρχει θάνατος και στη χώρα μας από το συγκεκριμένο «παιχνίδι» το TikTok έχει περιορίσει την ελεύθερη πρόσβαση στα συγκεκριμένα βίντεο.

Η ίδια η πλατφόρμα έχει «κλειδώσει» τα βίντεο με hashtag #Βlackout Challenge ενώ βγάζει επίσης και προειδοποιητικά μηνύματα για την ασφάλεια των χρηστών.

Advertisement

Στο αρχικό μήνυμα του το TikTok αναφέρει πως: «Ορισμένες διαδικτυακές προκλήσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες, ενοχλητικές ή ακόμη και εξωφρενικές. Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τις επιβλαβείς προκλήσεις, ώστε να μπορείτε να προστατεύετε την υγεία και την ευημερία σας».

Tik Tok blackout challenge

Στη συνέχεια ο χρήστης οδηγείται σε μία σελίδα με τέσσερα βήματα που θα «πρέπει» να ακολουθήσει κάποιος αν δει επικίνδυνο υλικό. Μάλιστα το μήνυμα καταλήγει λέγοντας «Αν δείτε μια πρόκληση ή μια φάρσα που πιστεύετε τοι είναι δυνητικά επιβλαβής, μην τη μοιραστείτε με άλλους και μην πατήσετε Μου αρέσει. Αντίθετα, αναφέρετέ το σε εμάς».

Advertisement

blackout challenge Tik Tok

Τι είναι το «Blackout Challenge»

Το «Blackout Challenge» είναι ένα «παιχνίδι» στο οποίο οι χρήστες της πλατφόρμας καλούνται να στραγγαλιστούν με ένα καλώδιο ή κορδόνι παπουτσιού μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να καταγράψουν σε βίντεο τη στιγμή ευφορίας, όταν ανακτούν ξανά τις αισθήσεις τους.

Το εν λόγω «παιχνίδι» εμφανίστηκε και σε άλλες εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μια ιατροδικαστική ανάλυση του κινητού τηλεφώνου της 10χρονης Nylah Anderson έδειξε ότι το TikTok χρησιμοποιήθηκε τη στιγμή του συμβάντος, δήλωσε ο Jeffrey Goodman, δικηγόρος της οικογένειας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement