Ευάγγελος Αποστολάκης: Η Τουρκία θα πάρει τα αεροσκάφη F-35

Advertisement

Καλεσμένος στον ΣΚΑΙ ήταν ο πρώην υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος μίλησε για την τουρκική προπαγάνδα και την πολεμική ρητορική που ασκεί η γειτονική χώρα, εκτιμώντας πως με το παιχνίδι που παίζει η Άγκυρα θα καταφέρει να πάρει αυτό που θέλει.

Εξήγησε επίσης ότι η Αγκυρα δεν έχει αυτή τη στιγμή εδαφικές διεκδικήσεις, αλλά προσπαθεί να επιβάλλει τον εαυτό της ως τον «μεγάλο παίχτη» στην περιοχή και πως τίποτα δεν γίνεται χωρίς τη δική της συμφωνία.

Πράγμα το οποίο φαίνεται και από τη στάση της στο θέμα ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Advertisement

«Η Ιστορία έχει δείξει ότι η Τουρκία ξέρει να παίζει τους εκβιασμούς».

Κάποια στιγμή θα πάρει τα F-35 η Τουρκία

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως δεν αποκλείει να καταφέρει τελικά η Άγκυρα να έρθει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα F-16 ενώ για τα F-35 είπε συγκεκριμένα ότι «κάποια ώρα, κάποια στιγμή θα τα πάρουνε».

«Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή προσπαθεί η Αμερική να βρει ένα τρόπο να σβήσει μερικά από τα λάθη της Τουρκίας και να τους δώσει τη δυνατότητα να επαναπροσεγγίσουν τη δύση», τόνισε.

Σχετικά με την ελληνική παραγγελία για τα F-35, ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, λέγοντας ότι με την αγορά των 24 Rafale, έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, και χρειάζεται ψυχραιμία, γιατί «δεν είμαστε ένα κράτος το οποίο μπορεί να έχει ό,τι φανταστεί και ό,τι θέλει».

Advertisement

Στοιχεία κλιμάκωσης από την Τουρκία

Αναφορικά με τις έρευνες τουρκικού σκάφους σε περιοχή του Αιγαίου όπου γίνεται άσκηση του πολεμικού μας ναυτικού, εξήγησε πως το ερευνητικό σκάφος «Γιουνούς» δεν έχει τίποτα ιδιαίτερες δυνατότητες, αλλά η παρουσία του εκεί είναι συμβολική.

«Είναι ένας τύπος τσαμπουκά και ένα στοιχείο κλιμάκωσης, για να μας δείξει ότι ‘’κάνω αυτό που θέλω’’, ‘’επιβάλλω αυτό που θέλω’’, ‘’είμαι ισχυρότερος στην περιοχή’’, ‘’εγώ κάνω κουμάντο εδώ’’».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement