Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά: «Ενήργησα προς το συμφέρον του παιδιού», ισχυρίζεται ο πατέρας

Advertisement

Στη Νορβηγία βρίσκεται ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, τον οποίο άρπαξε κουκουλοφόρος από το σπίτι του στην Κηφισιά την ώρα που βρισκόταν μέσα με τη γιαγιά του την Τρίτη, 24 Μαΐου.

«Γιατί άρπαξα τον Ράινερ»

Ο πατέρας του παιδιού με δήλωση του, επιχειρεί να δικαιολογήσει την πράξη του,  ενώ την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα της δικαιοσύνης με μεγάλο χαμένο το μικρό αγόρι.

«Το νομικό κενό δύο ετών στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρα ότι δεν είναι «πρόχειρο» και σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον οποιονδήποτε απαχθέντων παιδιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ενεργήσω προς το συμφέρον του παιδιού μου που απήχθη και να το φέρω στο σπίτι σύμφωνα με την αρχή της επιστροφής στη Σύμβαση της Χάγης», δηλώνει με επιστολή του στο Star ο Ρίκι Πέντερσον.

Advertisement

Σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα της εισαγγελίας για τον Ράινερ

Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση αναζητά, μεταξύ άλλων, τις δικαστικές αποφάσεις από Ελλάδα και Νορβηγία σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού. Από την πλευρά της η μητέρα, μέσω του δικηγόρου της, υποστηρίζει ότι η αρπαγή του παιδιού ήταν ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται στην αρπαγή και τρίτο άτομο.

Είναι αυξημένες οι πιθανότητες να εμπλέκονται και ειδικά εκπαιδευμένα άτομα σε μεθόδους καταδρομικής απαγωγής ανθρώπων, κάλυψής τους, έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων, εκπόνησης και εκτέλεσης σχεδίου διαφυγής (με περισσότερων του ενός πλάνου).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπόθεση του 6χρονου ήταν τόσο περίπλοκη που μέχρι χθες, στις επίσημες ευρωπαϊκές λίστες ο Ράινερ εμφανιζόταν στην κατηγορία των παιδιών που είχαν εξαφανιστεί.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement