Φεστιβάλ Καννών: Στην Ελλάδα γυρίστηκε η ταινία «Triangle Of Sadness» που πήρε τον Χρυσό Φοίνικα

Advertisement

Η ταινία «Triangle Of Sadness» σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Έστλουντ, που απέσπασε τον φετινό Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, αποτελεί ελληνική συμπαραγωγή της εταιρείας «Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνο Κοντοβράκη, ενώ τα γυρίσματά της έγιναν και στη Χιλιαδού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Advertisement

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruben Östlund (@ruben_ostlund)

Συγχαρητήρια από τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη

Ο υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, συνεχάρη τους συντελεστές της ταινίας, ανέφερε σε σχετική ανάρτηση στο Facebook: «Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της ταινίας, πολλοί από τους οποίους Έλληνες, και στην ελληνική εταιρεία παραγωγής «Heretic», συμπαραγωγό της ταινίας «Triangle Of Sadness» του Ρούμπεν Έστλουντ, που μόλις κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και η οποία -κατά κύριο λόγο- έχει γυριστεί στην Χιλιαδού της Εύβοιας (Πόσο τυχερός να είμαι στην πρεμιέρα της!)».

Η υπόθεση και το καστ της ταινίας

«Όταν αρχίσαμε να γυρίζουμε αυτή την ταινία, νομίζω ότι είχαμε έναν στόχο: Να προσπαθήσουμε πραγματικά, πραγματικά να κάνουμε μια συναρπαστική ταινία για το κοινό και να φέρουμε ένα περιεχόμενο που προκαλεί σκέψη», δήλωσε ο σκηνοθέτης κατά την τελετή απονομής και πρόσθεσε: «Θέλαμε να τους διασκεδάσουμε, θέλαμε να κάνουν ερωτήσεις στον εαυτό τους, θέλαμε να βγουν μετά την προβολή και να έχουν κάτι να συζητήσουν».

Advertisement

Εξερευνώντας τις έννοιες της ομορφιάς και των προνομίων, η ταινία έχει να κάνει με δύο μοντέλα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα, τα οποία βρίσκονται αποκλεισμένα σε ένα ερημονήσι με το προσωπικό του πλοίου και δισεκατομμυριούχους ταξιδιώτες. Παρ’ όλα αυτά, ο υπεύθυνος για την τουαλέτα αποδεικνύεται ότι έχει τις καλύτερες ικανότητες επιβίωσης και οι κοινωνικές δομές ανατρέπονται.

«Το θέμα με τον Έστλουντ είναι ότι σε κάνει να γελάς, αλλά και να σκέφτεσαι», ανέφερε το Variety στην κριτική του για την ταινία, συμπληρώνοντας: «Με όποια σφαίρα και αν καταπιάνεται, είναι βέβαιο ότι θα δούμε τον κόσμο διαφορετικά». Επισημαίνεται ότι ο Ρούμπεν Έστλουντ κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα και το 2017 για την ταινία του «The Square», μια σάτιρα για έναν διάσημο επιμελητή τέχνης, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters.

Στην ταινία, μεταξύ άλλων, πρωταγωνιστούν οι Γούντι Χάρελσον, Χάρις Ντίκινσον, Τσάρλμπι Ντιν και Ζλάτκο Μπούριτς.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement