Τσίπρας: Είμαι αποφασισμένος να γίνει αισθητή η αλλαγή στον ΣΥΡΙΖΑ

Advertisement

Την στράτευση όλων, παλιών και νέων μελών στην προοπτική της εκλογικής νίκης ζήτησε σήμερα μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας παράλληλα ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών απαιτεί αλλαγές στην λειτουργία του που είναι αποφασισμένος να κάνει.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «δεν πάει άλλο». Σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής και υπομονής» αφού «το καθεστώς Μητσοτάκη, διαλύει την οικονομία, την κοινωνική συνοχή, την εμπιστοσύνη». Εγκάλεσε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «επαναλαμβάνουν όλες τις πρακτικές που οδήγησαν πρίν καποια χρόνια την κοινωνία στην επιτροπεία και τα μνημόνια» και για «προσκόλληση στα μεγάλα συμφέροντα και πρακτικές ληστείες». Αναρωτήθηκε μάλιστα «μήπως έχουν προαποφασίσει την ήττα τους και αρπάζουν ότι προλάβουν». Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε άμεσα εκλογές τονίζοντας πως «η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία είναι η μόνη διέξοδος». Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση «να μην επιχειρήσουν να στήσουν εστίες τεχνητής έντασης προκειμένου να πάρουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας» και «να παίξουν παιχνίδια με την φωτιά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε στην ίδια λογική αναφέροντας πως «κάθε μέρα παραμονής της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία είναι μια μέρα καταστροφής, ένα βήμα προς τον γκρεμό». Επισήμανε ότι «αυτό που αναρωτιούνται οι συμπολίτες μας δεν είναι αν θα φύγει ο Μητσοτάκης αλλά είναι αν όταν θα αναλάβουμε θα έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες και τα περιθώρια για να βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης της κοινωνίας». Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση «κάθε μέρα που περνάει τρώνε από την δυνατότητα της κοινωνίας να σταθεί ξανά στα πόδια της»  σημειώνοντας όμως πως «εμείς ξέρουμε από τα δύσκολα» και «θα τα καταφέρουμε ξανά να επουλώσουμε τις πληγές της κοινωνίας και της πατρίδας μας» όπως  «να επιβάλλουμε την δημοκρατική κανονικότητα σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής». Μάλιστα αναφέρθηκε και στο κυβερνητικό σχήμα λέγοντας ότι θα κυριαρχούν σε αυτό «νέοι και γυναίκες όχι μόνον στην Κ.Ε αλλά και στην κυβέρνηση» ενώ θα βασίζεται επίσης  «στους ανθρώπους της οικονομίας και της επιστήμης». Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοινωνικό όραμα όμως «τα όνειρά μας συνδέει με την πραγματικότητα ένα πρόγραμμα» συγκεκριμένο και κοστολογημένο.

Advertisement
Αλέξης Τσίπρας.
Αλέξης Τσίπρας. EUROKINISSI

«Να αγκαλιάσουμε τα νέα μέλη»

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ευρείες αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στην λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως είπε μετά τις εκλογές της 15ης Μάη είναι ένα «άλλο κόμμα». Τόνισε πως το βασικό ερώτημα είναι «τι θα κάνουμε για να είμαστε έτοιμοι για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας;», ζητώντας  «να αποκτήσει το κόμμα την συνοχή του αγώνα»  αφού «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι το ώριμο τέκνο της κοινωνικής ανάγκης με σκοπό την απελευθέρωση της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Πιο συγκεκριμένα τόνισε την ανάγκη «να πάμε πέρα από τις παλιές φόρμες, συνήθειες και παλιές δομές. Να πάμε αλλιώς, να πάμε και αλλιώς» αλλά ταυτόχρονα«να αναβαθμίσουμε τις διαχρονικές αξίες της αριστεράς». Σημείωσε ότι «στις 15 Μάη έγινε ένα σπουδαίο βήμα» αλλά «κανείς και καμιά δεν προσήλθε στις κάλπες  γιατί οι εκλογές έγιναν πρώτο θέμα στις πρωινές εκπομπές». Εκτίμησε πως «υπάρχει μια συγκλονιστική διάθεση προσφοράς. Είπαν «είμαι εδώ μπορείτε να με αξιοποιήσετε». Εμείς πρέπει να απαντήσουμε θετικά και γρήγορα» και «να αγκαλιάσουμε τα νέα μέλη μας από όποιο χώρο κι αν προέρχονται, όποιο πολιτικό βιογραφικό κι αν έχουν». Ξεκαθάρισε πως «αυτό είναι το πρώτο πολιτικό καθήκον της Κ.Ε».

Αλέξης Τσίπρας.
Αλέξης Τσίπρας. EUROKINISSI

«Είμαι αποφασισμένος να γίνει αισθητή η αλλαγή»

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι οι 150.000 και πλέον που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές «έστειλαν ένα διαυγές μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Αυτό το μήνυμα ήταν μόνο προς το Μαξίμου; ¨Ηταν βροντερό και πολυδιάστατο. Ήταν μήνυμα προς το Μαξίμου αλλά και προς την Κουμουνδούρου. Ήταν εντολή αλλαγής και προς εμάς». Με βάση αυτό αναρωτήθηκε: «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε η θεωρούμε ότι όλα έχουν καλώς;» τονίζοντας την ανάγκη για να υπάρξει αντιστοίχηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ με την ισχύ του στα συνδικάτα, τους δήμους και όλους τους κοινωνικούς φορείς.

Advertisement

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τις τάσεις. Έθεσε το ερώτημα: «θα συνεχίσουμε ξανά και ξανά να λειτουργούμε με ομάδες και τάσεις καρικατούρες που ενώ εμφανίζονται ως τάσεις ιδεών λειτουργούν ως ομάδες ανάδειξης στελεχών;» διευκρινίζοντας μάλιστα ότι αυτό αφορά και τις τάσεις που λειτουργού ακόμη και «στο όνομα ακόμη και του προέδρου του κόμματος». Τόνισε πως «δεν θα καταργήσουμε τις τάσεις αλλά θα πάμε σε τάσεις ιδεών. Θα προσφέρουν στο κόμμα μας όχι μόνο λίστες αλλά ιδέες» και «θα αναπαράγουμε φαινόμενα που υπάρχουν σε άλλα κόμματα εξουσίας;». Τόνισε ότι «είμαι αποφασισμένος να κάνω βήματα για να γίνει η αλλαγή αισθητή παντού» και «αυτό το μήνυμα θέλω να εκπέμψω με τις αποφάσεις και τις προτάσεις μου». Ζήτησε τέλος  «να εντάξουμε την ψηφιακή λειτουργία στην καθημερινή μας δουλειά» ενώ κάλεσε σε εκλογική ετοιμότητα το κόμμα μια και «η εκλογική μάχη μπορεί να είναι σύντομα»

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement