Κινήσεις με άρωμα εκλογών στην κυβέρνηση

Advertisement

Από τα Δωδεκάνησα ξεκίνησε χθες ο νέος κύκλος περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη εντός των συνόρων. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πυκνώσει τις στοχευμένες επισκέψεις του σε συγκεκριμένες περιφέρειες, συνδυάζοντάς τις με κάποια κυβερνητική πρωτοβουλία ή ένα νέο έργο. Στην Αστυπάλαια, για παράδειγμα, όπου βρέθηκε χθες, έδωσε το παρόν στην εκδήλωσης για την πορεία υλοποίησης του έργου «Astypalea: smart & sustainable island», κάνοντας λόγο για «πραγματικά μια επανάσταση».

Ένας από τους παράγοντες βάσει των οποίων αποφασίζονται οι τόποι που θα επισκεφθεί ο κ. Μητσοτάκης είναι οι δημοσκοπικές επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας. Σε όποια περιοχή δηλαδή δείχνει να υπάρχει κάποια φθορά ή έστω επιδιώκεται η περαιτέρω ενίσχυση της κυβερνώσας παράταξης, σημειώνεται στην πρωθυπουργική ατζέντα, ως έναν από τους επόμενους τόπους προορισμού του. Τις επόμενες μέρες εξάλλου αναμένεται να ξεκινήσει η εξόρμηση μεικτών κλιμακίων, αποτελούμενων από υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη σε όλη την Ελλάδα με στόχο την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου και τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη Νέα Δημοκρατία, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές πλέον ότι στην ατμόσφαιρα αιωρείται έντονα το εκλογικό άρωμα, όπως αποτυπώνεται τόσο με τις κινήσεις όσο και με τη ρητορική που χρησιμοποιείται απ’ όλα τα κόμματα.

Advertisement

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που από την Κω εξήγγειλε νέο σύγχρονο νοσοκομείο στο νησί, σήμερα θα μιλήσει στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, αναμένεται να υψώσει τους τόνους και να επιτεθεί με σφοδρότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Θα επιχειρήσει παράλληλα μια σύγκριση μεταξύ των δύο περιόδων, της δικής του διακυβέρνησης και αυτής του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που θα εφαρμόζουν σε κάθε ευκαιρία τα κυβερνητικά στελέχη.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στην επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο και η επικέντρωση στο μεταναστευτικό πρόβλημα. «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αποφύγει τη σύγκριση με τα τραγικά πεπραγμένα του. Όφειλε τουλάχιστον να ζητήσει ένα συγγνώμη από τους κατοίκους της Λέσβου», τόνισε, ενώ στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας περήφανος για την εξάλειψη του μείζονος προβλήματος που ταλάνιζε την κοινωνία επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Διεθνείς παρεμβάσεις

Στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται ικανοποιημένοι και από τη στήριξη που έρχεται τα τελευταία 24ωρα προς τη χώρα μας από το εξωτερικό και δη από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις.

Advertisement

«Οι διεθνείς παρεμβάσεις και οι διμερείς επαφές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποδίδουν απτά, σημαντικά αποτελέσματα υπέρ των εθνικών μας θεμάτων», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές. Και αυτό, όπως λένε, «παρά τις μίζερες ανεύθυνες μεμψιμοιρίες του ΣΥΡΙΖΑ- αποτυπώνεται αφενός στις ξεκάθαρες τοποθετήσεις των συμμάχων μας υπέρ των ελληνικών θέσεων και αφετέρου στις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας εναντίον της χώρας μας των πρωτοβουλιών του Πρωθυπουργού και των εταίρων μας».

Την ίδια ώρα, στην Κυβέρνηση θέλουν να υποβαθμίσουν την υπόθεση με την καταγγελία της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη ότι στη μετάφραση επίσημων εγγράφων του FBI «εξαφανίστηκαν» ονόματα πολιτικών, όπως του Ανδρέα Λοβέρδου. Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν λένε τίποτα περισσότερο, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία «η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καταργήθηκε με το Νόμο 4781/21, δεν είχε ως γνωστόν την αρμοδιότητα να προβαίνει σε έλεγχο του περιεχομένου μεταφράσεων. Το μεταφραστικό έργο  γινόταν από τους συνεργαζόμενους ιδιώτες μεταφραστές, οι οποίοι ήταν οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο της μετάφρασης», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου, με το θέμα πάντως να πυροδοτεί την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement