Θεσσαλονίκη: Νέο σοκ για τον εθελοντισμό – Πέθανε ο Γιώργος Καλογερόπουλος

Advertisement

Ο επί σειράς ετών πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Γιώργος Καλογερόπουλος “έφυγε” αιφνιδίως χθες το βράδυ από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας και του Εθελοντισμού στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Ο εθελοντισμός έχασε ακόμη ένα σημαντικό κεφάλαιο, με το θάνατο του Γιώργου Καλογερόπουλου.

Βρέθηκε στο τιμόνι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για πολλά χρόνια, ως πρόεδρος, ενώ συμμετείχε σε σειρά διασωστικών αποστολών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στην Αϊτή, το Μαρόκο, το Αφγανιστάν, τη Χιλή και το Πακιστάν.

Advertisement

Η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει στο πένθος τους εθελοντές διασώστες ανά την Ελλάδα.

“Ο Γιώργος αφιέρωσε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής του στην Ομάδα, την οποία υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση από το 1998, συμμετέχοντας σε διεθνείς αποστολές και επιχειρήσεις κι έχοντας ζήσει πολλές κομβικές στιγμές στην ιστορία της ΕΟΔ. Ως Πρόεδρος ήταν πάντα παρόν, πάντα δυναμικός, πάντα χαμογελαστός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην αποχαιρετιστήρια ανάρτηση στα social media της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. “Μας είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να περιγράψουμε την οδύνη μας για την απώλεια του αγαπημένου μας Γιώργου με λόγια. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο”.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα 6 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, στις 17:00μ.μ

Advertisement

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καλογερόπουλος

Μάχιμος, ενεργός διασώστης όλα τα του χρόνια, υπηρέτησε ακούραστος εργάτης τον εθελοντισμό. Ο Γιώργος Καλογερόπουλος υπήρξε μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από το 1998, ενώ διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρός της.

Βρέθηκε στο τιμόνι της ΕΟΔ, το απαιτητικό διάστημα της μεγάλης προσφυγικής κρίσης το 2015, όπου συμμετείχε σε επιχειρήσεις στο Αιγαίο.

Advertisement

Παράλληλα, στα χρόνια της προεδρίας του, “έτρεξε” το πρόγραμμα για τους πρόσφυγες, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement