Εύβοια: Κοπάδι προβάτων βρέθηκε νεκρό κοντά στη θάλασσα

Advertisement

Ένα σοκαριστικό θέαμα αντικρίζουν όσοι κατεβαίνουν προς την παραλία του Αγίου Δημητρίου στην Εύβοια.

Στο σημείο εδώ και μέρες, βρίσκεται ένα ολόκληρο κοπάδι πρόβατα τα οποία είναι δυστυχώς νεκρά από ασιτία και πιθανή δηλητηρίαση από το νερό της θάλασσας, όπως αναφέρει το evima.gr.

Ο ιδιοκτήτης, βοσκός του κοπαδιού των περίπου 30-50 προβάτων από το Αργυρό της Εύβοιας έφυγε από τη ζωή με αποτέλεσμα τα ζώα να μείνουν αφρόντιστα, καθώς κανένας εκ των κληρονόμων του εκλιπόντος δεν ανέλαβε την ευθύνη του κοπαδιού.

Advertisement

Τα ζώα με ενεργοποιημένο το ένστικτο επιβίωσης, προκειμένου να βρουν τροφή και νερό κατηφόρισαν προς την παραλία του Αγίου Δημητρίου, ωστόσο δυστυχώς λόγω του θαλασσινού νερού το οποίο έπιναν για να ξεδιψάσουν αλλά και της ασιτίας, οδηγήθηκαν στον θάνατο.

Καμία ενέργεια από τον δήμο

Μέχρι και σήμερα τα πρόβατα βρίσκονται στην παραλία χωρίς να έχει ενδιαφερθεί κανένας για την περισυλλογή τους ενώ με την παρέλευση των ημερών επέρχονται οι φυσικές διαδικασίες που θα καταστήσουν ακόμα πιο δύσκολη τη μεταφορά των πτωμάτων.

Ο δήμος Κύμης – Αλιβερίου δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα με τους κατοίκους να ζητούν να διευθετηθεί το ζήτημα άμεσα καθώς είναι θέμα υγείας και υγιεινής.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement