Διαψεύδει τις εκλογές, «κλείνει» τα ψηφοδέλτια – Ο επικεφαλής του Επικρατείας

Advertisement

Με φόντο το σενάριο για κάλπες το φθινόπωρο – για τις οποίες, σημειωτέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου δεν στοιχημάτισε χθες ότι δεν θα γίνουν – στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη αρχίσει εντατικές συζητήσεις για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, το οποίο παραδοσιακά έχει αυξημένο ενδιαφέρον για όλα τα κόμματα.

Σημειωτέον ότι στις επόμενες εκλογές, ο συνολικός αριθμός των βουλευτών Επικρατείας θα αυξηθούν κατά 3, δηλαδή από 12 που είναι σήμερα, σε 15, αλλά και ότι κάθε κόμμα πλέον πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον τρεις υποψηφίους βουλευτές Έλληνες ( ο ένας εξ αυτών υποχρεωτικά στις τρεις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου, κάτι που διαφοροποιεί σημαντικά το εύρος των επιλογών του αρχηγού.

Όλες οι πληροφορίες που καταφτάνουν από το κυβερνητικό επιτελείο, εμφανίζουν τον πρωθυπουργό αποφασισμένο να τα αλλάξει όλα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκειμένου να δώσει τις επόμενες δύο πιθανότατα εκλογικές μάχες με νέα πρόσωπα.

Advertisement

Το πρώτο -και σίγουρο- νέο πρόσωπο που όπως όλα δείχνουν θα τεθεί και επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρ. Πιερρακάκης, ο οποίος θεωρείται ο πλέον δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης και θα είναι και εκείνος που θα σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης της κυβέρνησης κατά την προεκλογική περίοδο, στη θέση του κ. Οικονόμου που θα δώσει εκ νέου τη μάχη του σταυρού στη Φθιώτιδα.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2019, με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είχαν εκλεγεί κατά σειρά οι κ. Παν. Πικραμένος, Μαρ. Γιαννάκου, Γιώργος Γεραπετρίτης, Τάκης θεοδωρικάκος και Χρήστος Ταραντίλης.

Τη θέση της εκλιπούσας Μαριέττας Γιαννάκου κατέλαβε μετά τον θάνατό της ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλλακάκης, ο οποίος ήταν πρώτος επιλαχών.

Advertisement

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος θα πολιτευτεί στον Νότιο Τομέα Αθηνών, ενώ ο καθηγητής κ. Ταραντίλης, μετά τη σύντομη παραμονή του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, εκτιμάται ότι θα τερματίσει τη σύντομη πολιτική του διαδρομή.

Ερωτηματικό παραμένει τί θα γίνει με τον κ. Γ. Γεραπετρίτη, τον οποίον για καιρό οι φήμες ήθελαν να δοκιμάζει την τύχη του στην Α΄ Πειραιώς. Μετά, ωστόσο, την απόφαση του πρωθυπουργού να κατέβει ως υποψήφια στην εν λόγω περιφέρεια η υφυπουργός κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, είναι μάλλον απίθανο να μπει στη μάχη του σταυρού ο υπουργός Επικρατείας. Οπότε, ή θα είναι εκ νέου υποψήφιος σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ή…

Ο κ. Θοδωρής Σκυλακάκης, ακούγεται έντονα ότι θα διεκδικήσει την εκλογή του στην Ηλεία, όπου η ΝΔ είχε πάρει 3 έδρες το 2019 και θα «αδειάσει» η θέση του κ. Κ. Τζαβάρα, ο οποίος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Advertisement

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, για την οποία επίσης είχε ακουστεί έντονα ότι θα τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, επέλεξε, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, να δώσει για μία ακόμη φορά τη μάχη του σταυρού στην πατρίδα της, τα Χανιά.

Ένα ερώτημα είναι αν και σε ποια σειρά θα τοποθετηθεί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα. Ο πρωθυπουργός φέρεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το έργο της στο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο που έχει αναλάβει και ως εκ τούτου είναι πιθανό να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εσωτερική διαβούλευση για την αναζήτηση νέων προσώπων που θα συμπεριληφθούν στον πολιορκητικό κριό του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Αποφεύγουν, ωστόσο, να μπουν σε ονοματολογία, αν και ήδη στο κυβερνητικό παρασκήνιο κυκλοφορούν κάποια ονόματα, όπως αυτά του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Ακη Σκέρτσου, καθώς και της Ολυμπιονίκης κ. Σοφίας Μπεκατώρου που σηματοδότησε το Ελληνικό #MeToo.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement