Καρχαρίας βγήκε στη… στεριά σε παραλία του Ιονίου (βίντεο)

Advertisement

Για να μην πανικοβαλόμαστε, ένα μικρό καρχαριάκι βγήκε στη στεριά σε παραλία του Ιονίου, με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή των πολιτών, προκειμένου να μην του κάνουν κακό.

Σύμφωνα με την σελίδα iSea στο Facebook, ένας όμορφος καρχαρίας του είδους Prionace glauca (BSH) (#Γλαυκοκαρχαρίας ή Γαλάζιος Καρχαρίας) εντοπίστηκε στα ρηχά σε παραλία των Επτανήσων.

Αντίστοιχες παρατηρήσεις για το είδος καταγράφονται σε όλη τη Μεσόγειο.

Advertisement

Το είδος είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον σεβασμό και την προσοχή που συστήνεται σε κάθε «συνάντησή» μας με την άγρια ζωή!

Για τους λόγους αυτούς, οι λουόμενοι θα πρέπει να απομακρύνονται από τη θάλασσα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιδιώκεται η αλληλεπίδραση με άτομα καρχαριών.

Η παρουσία Γλαυκοκαρχαρία δεν θα πρέπει να προξενεί πανικό! Η προσέγγιση όμως κάθε άγριου ζώου μπορεί να προκαλέσει επιθετικές ή άγνωστες σε εμάς συμπεριφορές λόγω δικού του φόβου.

Κρατάμε, λοιπόν, τις αποστάσεις και μόνο εφόσον ο καρχαρίας φαίνεται να μην μπορεί να επανέλθει στη θάλασσα, τότε μόνο προσπαθούμε να το επαναφέρουμε αποφεύγοντας το κεφάλι και τα βράγχια, και προσπαθώντας να μην κάνουμε καμία απότομη κίνηση που μπορεί να τραυματίσει το ζώο. Δεν το ακουμπάμε με γυμνά χέρια, δεν το τραβάμε δυνατά από την ουρά και δεν το σέρνουμε στην άμμο.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement
Επιστοφή επάνω