Έκτακτο επίδομα καλοκαιριού 200 ευρώ υπό έναν όρο – Ποιους αφορά

Advertisement

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έδωσε σήμερα απαντήσεις για το ενδεχόμενο να δοθεί νέο έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το καλοκαίρι, στο μοντέλο που μοιράστηκε το «Δώρο Πάσχα» τον περασμένο Απρίλιο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια που κυκλοφορούν ήδη από τον Μάιο, ο κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε την πιθανότητα τελικά να ξαναδοθούν χρήματα στους πιο ευάλωτους. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτές οι κατηγορίες ενισχύθηκαν τις ημέρες του Πάσχα. Το σύνολο της κοινωνίας και οι πιο ευάλωτοι και η μεσαία τάξη είναι στο ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Εάν τα έσοδα και η εκτέλεση του προϋπολογισμού το επιτρέψει, εδώ είμαστε για να το εξετάσουμε.»

Όπως έγραφε και χθες το iEidiseis, το οικονομικό επιτελείο αναζητά τον δημοσιονομικό χώρο για να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία, η οποία θα είναι χωρίς αίτηση, απευθείας με πίστωση στους λογαριασμούς των κατηγοριών που είχαν συμπεριληφθεί το Πάσχα:

Advertisement
  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Τις πληροφορίες ότι το έκτακτο επίδομα θα πληρωθεί τον Ιούλιο, δηλαδή λίγο πριν πληρωθεί το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, δεν σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ δεν έδωσε ούτε έναν χρονικό ορίζοντα που ενδέχεται να ανακοινωθεί το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης.

Σε εξέλιξη το Power Pass, άνοιξε η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Επίδομα ρεύματος και επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τις πλατφόρμες να δέχονται αιτήσεις.

Από χθες αργά το απόγευμα, είναι ανοιχτοί συνολικά 6 λήγοντες ΑΦΜ για το Power Pass: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Advertisement

Η πλατφόρμα για αιτήσεις για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών άνοιξε χθες αργά το απόγευμα. Οι αιτήσεις γίνονται και σε αυτή την περίπτωση κλιμακωτά, ανάλογα με το ΑΦΜ, του ενδιαφερόμενου. Την Τρίτη 21 Ιουνίου άνοιξαν οι λήγοντες 1 και 2, ενώ σήμερα Τετάρτη αναμένεται να ανοίξουν τα ΑΦΜ με λήγοντα 3 και 4.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement