Μύκονος: Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τη Δίωξη Εκβιαστών – 6 άτομα με βαρύ ποινικό παρελθόν

Advertisement

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι στη Μύκονο από κλιμάκιο της Δίωξης Εκβιαστών που έφτασε στο νησί των ανέμων από την Αθήνα, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου .

Χθες το βράδυ από τους νέους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν ελέγχθηκαν 11 άτομα, εκ των οποίων τα έξι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν βαρύ ποινικό παρελθόν

Συγκεκριμένα έχουν απασχολήσει για υποθέσεις με ναρκωτικά , εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος , περί όπλων , παράνομη χρήση φάρου και σειρήνας, παράνομη οπλοκατοχή , απειλή , εξύβριση .

Advertisement

Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, ένας από αυτούς το 2019 είχε δεχθεί πυροβολισμό στο πόδι στο Κολωνάκι.

Συνολικά οι έλεγχοι έγιναν σε 15 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για να εξακριβωθεί μεταξύ άλλων εάν λειτουργούν νομότυπα .

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι την Παρασκευή 24 Ιουνίου

Οι έρευνες έγιναν σε συνολικά 19 καφέ, μπαρ και κλαμπ του νησιού, ανάμεσά τους γνωστά μαγαζιά, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν ελέγχους σε 30 άτομα. Από αυτά τα οχτώ προσήχθησαν (εφτά Έλληνες και ένας Αλβανός), ενώ συνελήφθη ένας άντρας βουλγαρικής καταγωγής για παράβαση της νομοθεσία περί όπλων.

Advertisement

Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τους ελέγχους, στην οποία αναφέρεται:

«Έλεγχοι του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μύκονο

Προσήχθησαν 8 άτομα και συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Advertisement

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες χθες (24 Ιουνίου 2022) έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μύκονο, στο πλαίσιο κοινής επιχειρησιακής δράσης του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 19 καταστήματα, ενώ ελέγχθηκαν 30 άτομα και προσήχθησαν επτά ημεδαποί και ένας αλλοδαπός».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement