Πλεύρης: Μέσα στην ημέρα θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο Σισμανόγλειο – Ήταν τρομοκρατική επίθεση

Advertisement

Εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο Σισμανόγλειο για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που προκάλεσε η έκρηξη στο ATM. O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε ανάρτηση του στο Twitter σημείωσε πως «αποκαθίστανται εντός της ημέρας όλες οι ζημιές» και δήλωσε ότι «σκέψη μας» είναι στους υπαλλήλους, εργαζομένους και ασθενείς.

Advertisement

«Αποκαθίστανται εντός της ημέρας όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Σισμανόγλειο από την έκρηξη στο ΑΤΜ για την κλοπή των χρημάτων. Η σκέψη μας στους υπαλλήλους, εργαζόμενους και ασθενείς μας» έγραψε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας  επισκέφτηκε το νοσοκομείο, τονίζοντας ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Παράλληλα επεσήμανε ότι προέχει πάνω απ΄ όλα η ανθρώπινη ζωή και οι εργαζόμενοι.

«Μέτρα για την ασφάλεια των νοσοκομείων υπάρχουν, ωστόσο η φύλαξη τους γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο θεωρείται από μόνη της επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς.Το βασικό είναι να επέλθει ηρεμία στους εργαζόμενους που είδαν στο χώρο τους να γίνεται μία επίθεση», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Το χρονικό της έκρηξης

Υπενθυμίζεται πως οι δράστες μπήκαν ντυμένοι γιατροί στο Σισμανόγλειο  και επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα, ανατινάζοντας το ΑΤΜ.
Πιο συγκεκριμένα, αφού απείλησαν την σεκιούριτι του νοσοκομείου προκάλεσαν έκρηξη στο μηχάνημα, αλλά  στάθηκαν «άτυχοι», καθώς οι θήκες με τα χρήματα δεν άνοιξαν. Οι δράστες πιθανότατα ήταν τέσσερις -ανάμεσά τους και μία γυναίκα-  ένας από αυτούς φορούσε ολόκληρη στολή Covid και οι υπόλοιποι ιατρικές μάσκες. Έτρεχαν μέσα στους διαδρόμους, έστρεψαν το όπλο προς την γυναίκα η οποία ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια και όπως είπε η ίδια στις Αρχές, που της πήραν κατάθεση, την προειδοποίησαν να μην κατευθυνθεί προς το ATM, το οποίο επρόκειτο να εκραγεί.

Πηγές της Αντιτρομοκρατικής, ανέφεραν στο ethnos.gr ότι πιθανότατα οι ληστές δεν τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά χρησιμοποίησαν αέριο για να ανατινάξουν το ATM το οποίοι ήταν «θωρακισμένο». Από την έκρηξη έχουν προκληθεί στον χώρο μεγάλες υλικές καταστροφές, όπως φαίνεται και στο βίντεο που μετέδωσε το OPEN.

Advertisement

Ζημιές προκλήθηκαν όχι μόνο στην είσοδο του νοσοκομείου αλλά σε όλο το ισόγειο, καθώς έχουν σπάσει τζάμια και έχουν εκτοξευθεί κομμάτια από τον τοίχο αλλά και από το μηχάνημα που εξερράγη. Σε κάθε περίπτωση το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζει τις έρευνες στο σημείο, ενώ οι δράστες αναζητούνται. Για την έκρηξη δεν υπήρξε προειδοποιητικό μήνυμα, γεγονός που προβληματίζει τις Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν ήταν η μόνη έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, καθώς άγνωστοι προκάλεσαν έκρηξη και στο κτίριο όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Αμαρουσίου στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Πλαταιών. Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δύο εκρήξεις να συνδέονται.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής έχει αναλάβει και αυτή την έρευνα από τα ξημερώματα, ενώ οι έρευνες πραγματοποιούνται στον πρώτο όροφο, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται ο μηχανισμός να αποτελείται από μασούρι με δυναμίτη.

Advertisement

Πηγές του ethnos.gr, αναφέρουν ότι η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος και έχει προκαλέσει μικρές φθορές. Συγκεκριμένα έχουν σπάσει κάποια τζάμια.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement