Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Νέα ημερομηνία στα SMS με τα voucher

φωτ. INTIME
Advertisement

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στην πλατφόρμα του gov.gr allazosyskevi.gov.gr για να λάβετε την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, με την οποία θα αλλάξετε έως 3 ενεργοβόρες συσκευές.

Η τριήμερη παράταση που δόθηκε από το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξαιτίας του όγκου των αιτήσεων που δέχτηκε το πρόγραμμα τελειώνει σήμερα και στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία επιλογής των ωφελούμενων και των επιλαχόντων.

Όσοι θέλετε να υποβάλετε αίτηση μπορείτε να μπείτε ΕΔΩ, καθώς η πλατφόρμα είναι ακόμα ανοιχτή.

Advertisement

Το «παραθυράκι» για αίτηση μέχρι τη Δευτέρα

Η πλατφόρμα, όμως, θα λειτουργεί μέχρι και τη Δευτέρα 11 Ιουλίου για όσους έχουν υποβάλει την αίτησή τους, αλλά βρίσκεται προς επεξεργασία. Μόνο αυτοί θα μπορούν να την οριστικοποιήσουν, με το πρόγραμμα να μην δέχεται νέες αιτήσεις σε αυτό το διάστημα των τριών ημερών.

Δείτε τι προβλέπει το ΦΕΚ:

«Αιτήσεις χρηματοδότησης από δυνητικούς ωφελούμενους μπορούν να υποβάλλονται από την Τρίτη 21/06/2022 και μέχρι την Παρασκευή 08/07/2022.
Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις (3) ακόμα ημέρες, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Στο διάστημα αυτό δεν θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης. Ακολουθεί η αξιολόγηση, κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων».

Advertisement

Πότε τα SMS με τα voucher για επιδότηση

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων με κοινωνικά και κοινωνικά κριτήρια, ώστε να ανακοινωθούν οι ωφελούμενοι και οι επιλαχόντες. Αν και γνωρίζαμε πως τα sms θα αποστέλλονταν στους δικαιούχους λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας, δηλαδή προς τα μέσα του Ιουλίου, ωστόσο χθες ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον Ant1, έδωσε νέα ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως τα sms θα είναι έτοιμα προς τα τέλη Ιουλίου.

Ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

  • Οι αιτήσεις είναι σε εξέλιξη στο allazosyskevi.gov.gr από την Τρίτη 21 Ιουνίου
  • Οι αιτήσεις λήγουν την Παρασκευή 8 Ιουλίου
  • Το voucher για αγορά λήγει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου
  • Τέλος, η προθεσμία για παράδοση των παλαιών συσκευών είναι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου
  • Βάσει με τις παραπάνω ημερομηνίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά την 8η Ιουλίου, θα πρέπει να αρχίσουν τα στέλνονται τα SMS.

Υπενθυμίζεται πως οι επιταγές θα εμφανιστούν στον λογαριασμό του ωφελούμενου στην ψηφιακή πλατφόρμα του προγράμματος, ενώ θα αποσταλούν και με SMS στο κινητό που έχετε δηλώσει.

Advertisement

Κάθε επιταγή περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

  • Το voucher ID
  • Το όνομα και το ΑΦΜ του ωφελούμενου και το κινητό του
  • Την κατηγορία της συσκευής που αφορά η επιταγή
  • Το ποσοστό ενίσχυσης και τη μέγιστη ονομαστική της αξία
  • Τον αριθμό παροχής και τη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλωθεί

Πώς κάνετε αίτηση στο allazosyskevi.gov.gr

Το πληροφοριακό σύστημα που το υποστηρίζει, σχεδιάστηκε προκειμένου όλα τα απαιτούμενα στοιχεία να αντλούνται αυτόματα. Το μόνο που θα χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος είναι

  • οι κωδικοί του TAXISNet για να μπει στο allazosyskevi.gov.gr
  • ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας
  • και το κινητό του τηλέφωνο

Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί (εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα). Θα είναι υποχρεωμένος, επίσης, να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement