«Σφυροκοπά» τη Θεσσαλονίκη η κακοκαιρία – Ποτάμια οι δρόμοι (φωτ. & βίντεο)

Advertisement

Άνοιξαν οι ουρανοί για ακόμη μία φορά στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Παρασκευής, με τη σφοδρή καταιγίδα να μετατρέπει μέσα σε λίγα λεπτά τους δρόμους σε ποτάμια.

Στο κέντρο της πόλης οι ταχύτητες των οχημάτων είναι ιδιαίτερα χαμηλές και απαιτείται μεγάλη προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων, λόγω των προβλημάτων ορατότητας.

Νωρίτερα, όπως είχε δηλώσει ο κ. Λαγουβάρδος, η κακοκαιρία θα φέρει φαινόμενα πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. «Σήμερα, όμως θα επηρεάσει περισσότερο τα βόρεια. Υπάρχουν περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, όπως η Πιερία, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, όπου αναμένουμε αρκετά μεγάλα ύψη βροχής».

Advertisement

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το κέντρο: 

Advertisement

Στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης  επικρατεί ακόμη ισχυρότερη καταιγίδα, με τους δρόμους κυριολεκτικά να πλημμυρίζουν.

Advertisement

Advertisement

H επιδείνωση του καιρού αναμένεται να συνεχιστεί και κατα τη διάρκεια του Σαββάτου με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας κατα την διάρκεια της  σημερινής μέρας είναι:

– οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και πιθανώς της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και τα βορειότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς

Advertisement

– οι βροχές και οι καταιγίδες σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας είναι πιθανό να έχουν μεγάλη διάρκεια

– οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα πέρα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις είναι πιθανό να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις έως και μεγάλου μεγέθους (έως 3-4 cm)

– οι καταιγίδες στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια τμήματα της χώρας είναι πιθανό να συνοδεύονται και από ανεμοστρόβιλους

Advertisement

– η σταδιακή ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων στο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement