Αποτελέσματα Τουρισμός για Όλους: Ποιοι και πότε παίρνουν το voucher

φωτ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
Advertisement

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το τέλος του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», με τους πολίτες να έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση στο vouchers.gov έως σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 23:59.

Έκτοτε το σύστημα δεν θα δέχεται περισσότερες αιτήσεις, με τους αρμόδιους φορείς να προχωρούν σε έλεγχο των υποβληθέντων αιτήσεων με βάση τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, ώστε να ανακοινωθούν οι δικαιούχοι των voucher των 150 και 200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος η αίτηση θα απορρίπτεται αυτομάτως από την εφαρμογή.

Advertisement

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής:

Με τη συμπλήρωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι δυνητικοί δικαιούχοι κατατάσσονται σε Προσωρινό Πίνακα Δυνητικών Δικαιούχων, στον οποίο αναγράφονται: ο Κωδικός Αριθμός Αίτησης της αίτησης συμμετοχής τους και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του ΑΦΜ.

Στη συνέχεια θα εκδοθεί ο Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων για τους οποίους θα εκδοθεί η ψηφιακή χρεωστική κάρτα με κλήρωση μεταξύ των αιτήσεων από τον Προσωρινό Πίνακα.

Advertisement

Ο Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων και ο Πίνακας μη κληρωθέντων ή αποκλεισθέντων καταρτίζονται με απόφαση του Φορέα Υλοποίησης. Ο Προσωρινός Πίνακας Δικαιούχων και ο οριστικός πίνακας δικαιούχων αναρτώνται στον ιστότοπο του Υπουργείου Τουρισμού www.mintour.gov.gr. και στον ιστότοπο του Φορέα Υλοποίησης.

Βήμα-βήμα η διαδικασία υποβολής της αίτησης

Για να κάνετε αίτηση πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr με τους κωδικούς TAXISNet και ακολουθείτε τα βήματα:

  • Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Πότε θα πάρετε τα 150 ευρώ

Η τράπεζα θα βάλει τα χρήματα εντός των επόμενων 2 εργάσιμων ημερών, αφότου βγουν τα οριστικά αποτελέσματα.

Advertisement

Πώς εκδίδετε την ψηφιακή κάρτα στο κινητό

Η τράπεζα ειδοποιεί τους δικαιούχους για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας αποστέλλοντας:

  • SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχει καταχωρηθεί με οδηγίες.
  • E-mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώθηκε με σύνδεσμο όπου ενεργοποιείται η κάρτα.

Μόλις μπει ο δικαιούχος στον σύνδεσμο, δημιουργεί ένα password και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης στο κινητό με γραπτό μήνυμα και η ψηφιακή κάρτα παραμένει ενεργεί μέχρι να λήξει το πρόγραμμα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement