Του πήρε ο αέρας το σκάφος στη Μύκονο και το βρήκε στο… Ηράκλειο – Ταξίδευε ακυβέρνητο για 4 ημέρες

Advertisement

Ακυβέρνητο για πάνω από 4 ημέρες έπλεε ένα ταχύπλοο σκάφος αξίας περίπου 60.000 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στο Ηράκλειο σε πολύ καλή κατάσταση.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το neakriti.gr, το συνοδευτικό σκάφος πολυτελούς yacht βρισκόταν αρόδου στον Ορνό, νότια της Μυκόνου, όταν την Παρασκευή 15 Ιουλίου, το σκοινί με το οποίο ήταν δεμένο κόπηκε με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τους έντονους βοριάδες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες.

Έκτοτε συνέχισε να πλέει ακυβέρνητο προς τα νότια, παρασυρμένο από τον καιρό. Τα ξημερώματα της Τρίτης (19/7), ωστόσο, το μοναχικό του ταξίδι έλαβε τέλος, αφού ξεβράστηκε στην ακτή του Καρτερού, στο Ηράκλειο.

Advertisement

Από τύχη δεν καταστράφηκε

Το ταχύπλοο ταξίδεψε περίπου 136 μίλια, χωρίς να προσαράξει ή παγιδευτεί σε υφάλους. Άφησε ανατολικά τη Νάξο, πέρασε ανάμεσα από Αμοργό και Κουφονήσια, για να συνεχίσει ανάμεσα από Σαντορίνη και Ανάφη, λίγο πριν από το τελευταίο του μπράτσο με τελικό προορισμό την Ντία και το Ηράκλειο.

Στον χάρτη που ακολουθεί καταγράφεται η πιθανή πορεία του σκάφους, βάσει των ανέμων και των ρευμάτων στην θαλάσσια περιοχή.

xartis skafos

Σημειώνεται δε ότι αν τα ρεύματα οδηγούσαν το σκάφος μόλις λίγα μέτρα δυτικότερα θα προσέκρουε στα βράχια του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, ενώ από την άλλη αν είχε πορεία μερικές εκατοντάδες μέτρα προς τα ανατολικά θα ξεβραζόταν πάνω στα βράχια του Κακού Όρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι για μόλις περίπου 1,5 μίλι δεν βρέθηκε κατευθείαν εντός του λιμένα Ηρακλείου.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement