Ελένη Γερασιμίδου: Κάηκε το σπίτι της στην Παλλήνη – «Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας μόνοι»

Advertisement

Το σπίτι της ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου στην Παλλήνη είναι ανάμεσα στα σπίτια που τυλίχθηκαν στις φλόγες, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι το απόγευμα της Τρίτης, συνέχισε να μαίνεται στην περιοχή μέχρι και αργά χθες το απόγευμα. Η ηθοποιός μιλώντας την Πέμπτη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο σπίτι της.

Το σπίτι της ηθοποιού και βουλευτή με το ΚΚΕ μεταξύ 2012-2019, Ελένης Γερασιμίδου, στη Νέα Παλλήνη υπέστη σοβαρές ζημιές. Οπως είπε, δεν είναι πλέον κατοικήσιμο και η Πυροσβεστική έφτασε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο σημείο ενώ υπήρχαν 18 οχήματα στη Μαραθώνος, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις. Η κ. Γερασιμίδου μίλησε για απόντες από την Πυροσβεστική, τον δήμο και την Πολιτική Προστασία, καταλήγοντας ότι «αυτή η ανάλγητη πολιτική πρέπει να τελειώνει».

«Η περιοχή μας κάηκε, το σπίτι μας κάηκε. Το μισό τουλάχιστον. Δεν είναι κατοικήσιμο. Δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει τίποτα. Διανυκτερεύουμε όπου βρούμε. Φύγαμε τελευταία στιγμή γιατί θα καιγόμασταν. Όταν φτάσαμε ήταν πια αργά. Αργά το απόγευμα, όταν πια είχε σβήσει η φωτιά και είχε κάψει τα πάντα, περάσανε οι πάντες. Εμφανίστηκαν όλοι και η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία και κάποιοι Κοινωνικοί Λειτουργοί. Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας μόνοι μας.

Advertisement

«Σας εύχομαι ολόψυχα να μην ακουμπήσετε ποτέ σε τέτοια τραγωδία»

Η φωτιά δεν άφησε σχεδόν τίποτα στο πέρασμά της και το σπίτι κάηκε ολοσχερώς το εσωτερικό του. «Στις 4 τα ξημερώματα μας έπνιξε ο καπνός και φύγαμε από το σπίτι κατ’ απαίτηση της κόρης μας. Σε λίγη ώρα πήρε τηλέφωνο μια γειτόνισσα που παρέμεινε εδώ, ενώ θέλαμε να την πάρουμε μαζί, και μας είπε ότι το σπίτι μας καίγεται. Δεν μπορέσαμε να έρθουμε κατά δω, δεν μας άφηναν», δήλωσε μεταξύ άλλων η ίδια.

«Μας βοήθησε ο πρόεδρος της περιοχής μας και, με συγχωρείτε δεν ψάχνω την ευκαιρία για να το πω, όλοι μου οι σύντροφοι. Ειναι και εδώ με το σύνθημα μας, «ο λαός σώζει τον λαό» και αυτή είναι η αλήθεια». «Να είναι καλά οι άνθρωποι αλλά δε θα φτάσουμε τώρα σε αυτή την ηλικία με τόσες δυσκολίες που περάσαμε να δεχόμαστε τέτοια βοήθεια. Ευχαριστούμε πολύ βέβαια. Ήρθε και μια κυρία από τον Δήμο κατόπιν εορτής και αυτή βέβαια να μας πει αν θέλουμε να πάμε σε ξενοδοχείο. Μετά από μια τέτοια ζωή, δοσμένη στον κόσμο, οι προσφορές ήταν τεράστιες».

Αυτό το σπίτι είναι αυτό που φτιάξαμε με τόσο κόπο όπως όλοι οι άνθρωποι. Τώρα είναι μισό αλλά έχουν καεί τα πάντα, διακόπτες, όλα. Είναι πολύ επικίνδυνα. Έχει καταστραφεί η σκάλα τελείως. Δε μπορείς να πατάς σε τέτοια υλικά. Σας εύχομαι ολόψυχα να μην ακουμπήσετε ποτέ σε τέτοια τραγωδία» είπε η Ελένη Γερασιμίδου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement