Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη για την εκκένωση κατάληψης στην Εγνατία (φωτ. & βίντεο)

Advertisement

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι αυτήν την ώρα σε εξέλιξη, για την εκκένωση κατάληψης στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την κατάληψη «111», που βρίσκεται στον ομώνυμο αριθμό της Εγνατίας, με το κτίριο να τελεί υπό αυτό το καθεστώς από τον Μάρτιο του 2015.

καταληψη-1

Advertisement

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ισχυρή δύναμη της αστυνομίας βρίσκεται τόσο στο κτίριο, όσο και περιμετρικά αυτού, ενώ την ίδια στιγμή παραβιάστηκε η κεντρική πόρτα για να γίνουν έλεγχοι στο εσωτερικό της.

Advertisement

Στην επιχείρηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων στελέχη της ΟΠΚΕ, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον τυχόν εντοπισμό ναρκωτικών ή εκρηκτικών υλών, ενώ η όλη διαδικασία εξελίσσεται υπό την εποπτεία εισαγγελέα.

καταληψη-2

Προβλήματα στατικότητας

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η οικοδομική άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο είχε εκδοθεί το 1938, ενώ μετά το σεισμό του 78 δεν ξανά χρησιμοποιήθηκε.

Advertisement

Σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας και για αυτόν το λόγο ενδέχεται να κατεδαφιστεί, καθώς εκτιμάται πώς δεν χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes.gr:

Κλοπή… ρεύματος

Στο σημείο πριν από λίγο έφτασε και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να κόψει την παροχή ρεύματος που παράνομα κάποιοι είχαν υποκλέψει.

Advertisement

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντός του χώρου βρέθηκαν κράνη, στυλιάρια, πυροσβεστήρας, αλλά και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο από σεκιούριτι.

εγνατια-111-εσωτερικο-εκκενωση

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement