Φωτιά στον Έβρο: Απειλεί το δάσος της Δαδιάς το πύρινο μέτωπο – Επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα

Advertisement

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η νύχτα για τον Έβρο, καθώς η πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς εξακολουθεί να κατακαίει το πυκνό πευκοδάσος στις παρυφές του εθνικού πάρκου, προκαλώντας ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή. Οι φλόγες το βράδυ έφτασαν στο ώριμο πευκοδάσος εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, σύμφωνα με το e-evros.gr.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 14.30 στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ενισχύθηκαν περισσότερο και πλέον συνδράμουν και τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Ανθόπουλο, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα διευθυντή Δασών Έβρου, με την έλευση της νύχτας η φωτιά είχε καθηλωθεί λόγω των πολύ ασθενών ανέμων στην περιοχή.

Advertisement

Ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι οι φλόγες κινούνται νοτιοδυτικά σε πυκνό και ώριμο πευκοδάσος εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχειρούν  291 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν ήδη τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

 

 

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement