Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι: Συγκλονίζει αδημοσίευτο υλικό από τη φωτιά

Advertisement

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Σάββατο (23/7) από την τραγωδία στο Μάτι, όπου η φωτιά παρέσυρε στις φλόγες τις 102 ανθρώπους.

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο η ομάδα UpStories παρουσίασε ένα συγκλονιστικό βίντεο με αδημοσίευτο υλικό από τη φωτιά και τη μαρτυρία ενός ανθρώπου που κατάφερε να γλιτώσει και να βγει ζωντανός.

«Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Ιουλίου του 2018. Αρχικά ξημέρωσε μια ημέρα από αυτές που συνηθίζουμε να αποκαλούμε κλασικές καλοκαιρινές. Ένα ασθενές αεράκι ίσα ίσα που δρόσιζε την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τίποτα δεν προμήνυε πως αυτή η μέρα θα ήταν αυτή που θα άλλαζε για πάντα τις ζωές μας.

Advertisement

Και ενώ ήδη μια τεράστια ανεξέλεγκτη φωτιά κατακαίει από της πρώτες μεσημβρινές ώρες την Κινέτα και τα Γεράνεια Όροι, ξαφνικά ένα νέο μέτωπο κάνει την εμφάνιση του κοντά στο Νταού Πεντέλης. Πολύ γρήγορα η δυναμική της φωτιάς έχει αρχίσει να προκαλεί μεγάλο προβληματισμό καθώς εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ρυθμό. Η φωτιά έχει πλέον αρχίσει να απειλεί κατοικημένες περιοχές και άπαντες πιάνονται κυριολεκτικά σε μεσημεριανό ύπνο. Η φωτιά περνάει σαν σίφουνας τον Νέο Βουτζά, διασχίζει σε κλάσματα την Λεωφόρο Μαραθώνος όπου έχει “χτιστεί” ένα πρώτο αντιπυρικό μέτωπο, καταπίνει το Μάτι που δεν έχει προλάβει να εκκενωθεί και φτάνει μέχρι την θάλασσα» αναφέρει μεταξύ άλλων η ομάδα UpStories.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement