Χρήστος Στυλιανίδης από Δαδιά Έβρου: «Μάχη για να σωθεί το σύμβολο του φυσικού περιβάλλοντός μας – Ενδιαφέρεται και η Ευρώπη»

Advertisement

Κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, μέτεβη το πρωί της Κυριακής (24/07) στην περιοχή της Δαδιάς Έβρου, η οποία φλέγεται για τέταρτη ημέρα.

Συγκεκριμένα, το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται απο τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο Υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα pameevros.gr, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στη Δαδιά η ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αλλά και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Advertisement

Χρήστος Στυλιανίδης: «Προσπαθούμε να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί»

Ανάμεσα σε άλλα, ο Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε: «Είμαστε εδώ, στη Δαδιά, όπου δίνεται μια μεγάλη μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τις δασικές υπηρεσίες, τους εθελοντές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της για να σωθεί το Εθνικό μας Πάρκο, το μεγάλο σύμβολο σε ό,τι αφορά στο φυσικό μας περιβάλλον, για το οποίο ενδιαφέρεται και όλη η Ευρώπη».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Ήρθαμε με τον κ. Αμυρά, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, ακριβώς για να συντονίσουμε τις προσπάθειες. Ήδη έχει γίνει μια πρώτη συνάντηση με τους φορείς, στην οποία συμμετείχαν όλοι. […] Προσπαθούμε να συντονίσουμε για να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί. Την ίδια στιγμή, έχει δημιουργηθεί μια επιχειρησιακή ομάδα στην οποία συμμετέχουν οι επιτελείς που ήρθαν από την Αθήνα, ο επιτελάρχης και ο κλαδάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, μαζί με τους ανθρώπους που δρουν επί του πεδίου και άλλους που γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή έτσι ώστε να πάρουμε τα πιο αποτελεσματικά μέτρα».

Μαίνεται η φωτιά για τέταρτη ημέρα

Η προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης για την αναχαίτιση της μεγάλης πυρκαγιάς έχει επικεντρωθεί περιφερειακά του χωριού της Δαδιάς μιας και για ακόμα μια ημέρα η φωτιά καταστρέφει στον διάβα της χιλιάδες στρέμματα του Εθνικού Πάρκου. «Το σημαντικότερο για εμάς είναι η ασφάλεια των κατοίκων, του χωριού και όλες οι δυνάμεις θα ριχτούν εκεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Παρ’ όλες τις ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, επίγειες και εναέριες, που επιχειρούν αδιάκοπα, οι συνεχιζόμενες εναλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων δημιουργούν αναζωπυρώσεις και αυξάνουν τον αριθμό των πύρινων μετώπων που, το απόγευμα του Σαββάτου (23/07), ανέρχονταν στα πέντε, σύμφωνα με τον Δήμητρη Πέτροβιτς, τρία μεγάλα και δύο μικρότερα, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ήδη η πυρκαγιά έχει ξεπεράσει το παρατηρητήριο των αρπακτικών και προσεγγίζει τα κτίρια της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement