Καπραβέλος για πανδημία κορονοϊού: Ολέθρια, καταστροφικά αποτελέσματα λόγω των ακραία χαλαρωτικών μέτρων

Advertisement

Στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που φέρνει η διασπορά των παραλλαγών της Όμικρον αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος. 

«Μας εξέπληξε το ότι ήρθε νωρίτερα η αύξηση, ωστόσο δεν “πέσαμε κι απ’ τα σύννεφα”. Τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα δημιουργούσαν προβλήματα. Έχουμε ολέθρια, καταστροφικά αποτελέσματα. Μπορεί να μην έχει την εκρηκτική μορφή των υπόλοιπων κυμάτων, αλλά και τα δεδομένα που έχουμε δείχνουν το πολύ μεγάλο κόστος, βάρος αυτών των συνεπειών της πανδημίας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Ευτυχώς αυτές οι παραλλαγές δεν δίνουν τις εκρηκτικές μορφές που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάρρευση του συστήματος υγείας. Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι αυτό, αλλά οι αριθμοί των θανάτων και των διασωληνωμένων» είπε ακόμη ο ίδιος. «Οι μάσκες κακώς καταργήθηκαν, η τέταρτη δόση δεν έχει γίνει από πολλούς» πρόσθεσε.

Advertisement

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, από την πλευρά του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αναμένουμε πλέον μια αποκλιμάκωση. «Δεν ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή τη συμβαίνει, λόγω της έλλειψης ενημέρωσης, φαίνονται στοιχεία μιας εβδομάδας πριν (…) Απόλυτα σκόπιμο να υπήρχε η ενημέρωση σε καθημερινή βάση».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement