Πώς να αποφύγετε την υπερθέρμανση του κινητού σας εν μέσω καύσωνα

Advertisement

Ο καύσωνας επιβαρύνει την υγεία μας και ιδιαίτερα ατόμων που έχουν διάφορα νοσήματα όμως κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την… υγεία του κινητού μας τηλεφώνου. Συνεπώς, πέρα από το να προφυλάξουμε τον εαυτό μας θα πρέπει να λάβουμε μέτρα για να προφυλάξουμε και το κινητό μας.

Είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή διαπιστώσατε πως το τηλέφωνό σας είναι ασυνήθιστα ζεστό ή η μπαταρία έχει πέσει αδικαιολόγητα πολύ.

Η υπερβολική ζέστη επηρεάζει τα ηλεκτρονικά του τηλεφώνου, αλλά σε αντίθεση με τον άνθρωπο, αυτό δεν μπορεί να ιδρώσει για να ρίξει τη θερμοκρασία του. Όμως έχει μηχανισμούς που αποτρέπουν την υπερθέρμανσή του.

Advertisement

Τα εσωτερικά εξαρτήματα του τηλεφώνου παράγουν θερμότητα όταν δουλεύουν και σε συνδυασμό με τις υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, μπορεί να προκληθούν προβλήματα στη συσκευή. Σύμφωνα με τους unboxholics, γι’ αυτό τον λόγο, ο επεξεργαστής επιβραδύνει τις επιδόσεις του και εσείς βλέπετε πως το τηλέφωνο είναι πιο αργό στη ζέστη. Γενικότερα, τα ηλεκτρονικά σχεδιάζονται για να λειτουργούν έως και στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι μπαταρίες σχεδιάζονται να λειτουργούν και αυτές σε ορισμένες θερμοκρασίες. Όσο πιο πολύ ζεσταίνονται, τόσο πιο πολύ ζορίζονται και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια. Καταναλώνουν ενέργεια επίσης για να παρακολουθούν την κατάστασή τους και στη ζέστη θα δείτε να εξαντλείται ταχύτερα η στάθμη τους. Επιπλέον, στην παραλία ή σε μια ζεστή ηλιόλουστη μέρα, οι οθόνες συνήθως λειτουργούν στο 100%, έχοντας και αυτές επίπτωση στην μπαταρία.

Πώς να διατηρήσετε το κινητό σας δροσερό

Καταρχάς μην το αφήνετε εκτεθειμένο στον ήλιο. Στο αυτοκίνητο, προσπαθήστε να το έχετε στη σκιά ή χρησιμοποιήστε μία βάση τηλεφώνου και τοποθετήστε την μπροστά στον αεραγωγό για να το χτυπάει ο κρύος αέρας του air-condition. Αποφύγετε να το έχετε στο φορτιστή αν δεν είναι απαραίτητο, καθώς η φόρτιση παράγει έξτρα θερμότητα. Αλλιώς όταν το φορτίζετε, μην το χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα.

Advertisement

Βγάλτε το από τη θήκη του και απενεργοποιήστε όσες λειτουργίες δεν χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, αν δε χρησιμοποιείτε το GPS, κλείστε το. Όσα λιγότερα χρησιμοποιείτε, τόσο λιγότερη ενέργεια θα χρειάζεται, τόσο λιγότερη θερμότητα θα παράγει. Αν δείτε ότι το κινητό ζορίζεται από τη ζέστη, απλά κλείστε το για λίγα λεπτά, για να επανέλθουν όλα στο φυσιολογικό πριν αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε ξανά.

Πάντως, αν είστε σε αυτούς που βρίσκουν καλή ιδέα να βάλουν το κινητό τους στο ψυγείο καλό είναι να μην το κάνετε και αυτό διότι αφενός δεν βοηθάει και αφετέρου οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας προκαλούν ζημιά στα ηλεκτρονικά.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement