ΣΥΡΙΖΑ: Τα τρία μηνύματα του Τσίπρα στον Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής

Advertisement

Τρία μηνύματα έστειλε στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος Ντράφι και Παλλήνη που βρέθηκαν στον πυρήνα της καταστροφικής φωτιάς την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα:

  • Το πρώτο είναι πως ο ίδιος δεν θα ακολουθήσει την πεπατημένη της μικροκομματικής αντιπαράθεσης πάνω στα καμένα,
  • το δεύτερο πως ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει να θριαμβολογεί πάνω στη γη που έχει καεί και
  • το τρίτο πως χρειάζεται εθνικό σχέδιο και εθνική εγρήγορση για την αντιμετώπιση όχι μόνο των πυρκαγιών αλλά και της κλιματικής κρίσης.

Η χθεσινή εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις φωτιές-κι ενώ μαίνονται πολλές πυρκαγιές σε διάφορα μέτωπα στη χώρα- ήταν και μία προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να καταδείξει πως απαιτείται υπευθυνότητα και σοβαρότητα και όχι μόνο επικοινωνία και αδικαιολόγητος ενθουσιασμός, στοιχεία που φάνηκαν από την πλευρά του πρωθυπουργού κι όχι μόνο όταν επισκέφθηκε τις καμένες περιοχές και φωτογραφήθηκε με χαμόγελα και φόντο το γκρίζο από τις στάχτες τοπίο.

Βεβαίως η χθεσινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα εμπεριείχε κι ένα έμμεσο μήνυμα για την τραγωδία στο Μάτι την επέτειο της οποίας τόσο το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ όσο και πολλά μέσα ενημέρωσης “αξιοποίησαν” για να πλήξουν πολιτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Καμία τραγωδία του παρελθόντος δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το παρόν και το μέλλον” σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στη σημερινή κυβέρνηση και συγχρόνως υποσχόμενος πως “η αντιμετώπιση του εθνικού κινδύνου αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα έρθει στον τόπο μετά τις επόμενες εκλογές”.

Advertisement

Όλα αυτά την ώρα που η Κουμουνδούρου εμφανίζεται πεπεισμένη πως η έλλειψη ενσυναίσθησης διατρέχει τον Κ. Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο πρωθυπουργός έδειξε ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου όχι μόνο στο θέμα των πυρκαγιών καθώς είπε ότι στην Πεντέλη οι ζημιές ήταν περιορισμένες, αλλά και σε κάθε φυσική καταστροφή επιβεβαιώνοντας πλήρως την ανεπάρκειά του αλλά και του επιτελικού κράτους που θα λειτουργούσε υποδειγματικά.

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν πως ακόμη και στην υπόθεση Λιγνάδη ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να ζητήσει μία συγγνώμη για την κάλυψη που παρέσχε η κυβέρνησή του στον καταδικασμένο βιαστή, χωρίς να εξαιρούν την πρωθυπουργική στάση στο θέμα της ακρίβειας για την οποία καθυστέρησε δραματικά να πάρει μέτρα, αντιθέτως με τις νεοφιλελεύθερες-όπως λένε- επιλογές του επιδείνωσε την κρίση. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρονται και στο “φιάσκο” όπως το αποκαλούν του power pass  που προκαλεί την οργή των καταναλωτών καθώς ο πρωθυπουργός είχε καλλιεργήσει την προσδοκία ότι τα νοικοκυριά θα εισπράξουν περί τα 600 ευρώ και τώρα τούς πιστώνονται 40, 50 και 60 ευρώ κατά μέσο όρο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement