Επικαιροποιημένα εμβόλια για κορωνοϊό: Πότε θα είναι έτοιμα τα σκευάσματα Pfizer και Moderna

Advertisement

Διαχειρίσιμη παραμένει η κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Ο κορονοϊός βρίσκεται σε φάση έξαρσης και στη χώρα μας, με σχεδόν 40 νεκρούς την ημέρα. Η κατάσταση όμως είναι ακόμα διαχειρίσιμη, οι Εντατικές δεν είναι πραγματικά πιεσμένες με 140 διασωληνωμένους προς το παρόν. Η έννοια του μαθαίνω να συνυπάρχω με τον κορονοϊό, σημαίνει μαθαίνω να προστατεύομαι, αυτό σημαίνει ότι εμβολιάζομαι» ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Όμως τα δεδομένα που παρουσίασε προκαλούν προβληματισμό. «Αυτοί που έχουν κάνει τρεις δόσεις, σε σχέσεις με αυτούς που έχουν κάνει 4 και είναι πάνω από 50 ετών έχουν 400πλασιο κίνδυνο να πεθάνουν» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Πότε έρχονται τα νέα εμβόλια

«Τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα έρθει κάπου στα τέλη Οκτωβρίου της Pfizer και κάπου στο Νοέμβριο από τη Moderna. Από την ώρα που θα κυκλοφορήσει μέχρι να παραχθεί σε τέτοιες ποσότητες για να κάνει αναμνηστική όλος ο κόσμος δεν μπορούν να περάσουν ούτε μία, ούτε δύο μέρες. Οι μεσήλικες είναι ζήτημα αν θα κάνουμε αυτή τη δόση μέσα στο 2022» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Advertisement

«Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν από τον FDA, το μέλλον είναι στη χρηματοδότηση για δημιουργία εμβολίων που θα στοχεύουν τα στελέχη του ιού που μένουν σταθερά και το δεύτερο να ενισχυθούν τα τοπικά προγράμματα που αφορούν εισπνεόμενα εμβόλια, τα οποία θα είναι περισσότερο αποτελεσματικά», συμπλήρωσε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement