Συγχώνευση Nova με την Wind με επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ

Advertisement

Ένα επενδυτικό πλάνο 1,3 δισ. ευρώ θέλει να εφαρμόσει ο Όμιλος United στην Ελλάδα. Με τη συγχώνευση της Nova με τη Wind Ελλάς, η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα ονομάζεται Nova. Το όνομα Nova, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2000, έχει ταυτιστεί στο παρελθόν με τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα.

Το τεχνικά και λειτουργικά έργο της συγχώνευσης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Το νεοσυσταθέν διοικητικό συμβούλιο των δύο εταιρειών θα διατηρήσει τα καθήκοντά του και ως ΔΣ της Nova που θα προκύψει με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. Πρόεδρός του είναι ο Νίκος Σταθόπουλος, πρόεδρος Ευρώπης και πρόεδρος του ΔΣ της BC Partners, και μέλη οι Zeljko Batistic, Vlada Ratajac από τη United Group και ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Nova – Wind.

Η Nova, με το νέο της σχήμα, θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, έχοντας να αντιμετωπίσει τον ισχυρό ΟΤΕ και την Cosmote TV. Το επενδυτικό πρόγραμμα της Nova συμπεριλαμβάνει την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στο σπίτι (Fiber to the Home) και την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου 5G.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement