Αγγελική Φράγκου: Τάραξε τα νερά της Wall Street με εξαγορά – μαμούθ

Advertisement

Μετά τη μεγάλη συγχώνευση της περσινής χρονιάς, που έκανε τη Navios Maritime Partners έναν κολοσσό που διαχειρίζεται containerships, bulkers και δεξαμενόπλοια, η κ. Φράγκου «χτύπησε» ξανά, με την εξαγορά 36 bulk carriers en bloc από τη
Navios Maritime Holdings.

Η συνολική αξία της συναλλαγής φτάνει τα 835 εκατ. δολ., συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης τραπεζικών υποχρεώσεων ύψους 441,6 εκατ. δολ., υποχρεώσεων bareboat και υποχρεώσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης, που υπόκεινται σε προσαρμογές χρέους και κεφαλαίου κίνησης.

Η εταιρεία τον τελευταίο χρόνο έχει προβεί σε αγορές πλοίων αξίας 1,3 δισ. δολ. Εκτός από τα 835 εκατ. δολ. της τελευταίας συναλλαγής επένδυσε 241,2 εκατ. δολ. για την αγορά δύο newbuildings LNG dual-fuel containerships και ακόμα 234 εκατ. δολ. για την αγορά τεσσάρων νεότευκτων LR2.

Advertisement

Aframax tankers

Η Navios θα έχει τον τρίτο μεγαλύτερο στόλο bulk carriers και τον δεύτερο μεγαλύτερο συνολικά σε αριθμό πλοίων, ανάμεσα στις εισηγμένες στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακές εταιρείες. Ο συνολικός στόλος της εταιρείας αυξάνεται κατά 24%, ενώ ο επιμέρους στόλος των bulk carriers κατά 67%.

Η αγορά

Ο στόλος των 36 πλοίων ξηρού φορτίου αποτελείται από 26 ιδιόκτητα και 10 ναυλωμένα πλοία, συνολικής χωρητικότητας 3,9 εκατ. dwt και μέσης ηλικίας 9,6 ετών. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Navios Partners θα κατέχει και θα εκμεταλλεύεται έναν στόλο που αποτελείται από 90 πλοία ξηρού φορτίου, 49 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 49 δεξαμενόπλοια, συμπεριλαμβανομένων 22 νεότευκτων πλοίων που θα παραδοθούν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Η πρώτη φάση της συμφωνίας περιλαμβάνει τη μεταφορά 15 πλοίων και θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουλίου 2022, ενώ το δεύτερο κλείσιμο με τα υπόλοιπα 21 πλοία θα ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement